Contraindicaţii pentru dieta “Răbdatul de foame”

După apariţia cărţii “Foamea terapeutică” (Nestoterapie), de Paul Bragga, a căpătat o răspândire tot mai mare moda “răbdatul de foame”, ca metoda de tratament. Adevărul este că metoda poate fi folositoare, dar are şi contraindicații.

DoctorAS vi le prezintă pe cele mai importante:

  • Nu se folosește categoric până la vârsta de 18 ani.
  • Nu se foloseşte, de asemenea, de către cei care suferă de tuberculoză acută, ulcer stomacal sau duodenal cu hemoragii, diabet zaharat, ciroză hepatică, scleroză renală, tiroidoză pronunţată, diferite boli psihice şi ale sistemului nervos, precum şi în cazul bătrânilor, a persoanelor slabe şi a celor care suferă de epuizare.
  • Pentru copii sunt contraindicate categoric băuturile de tip “Cola” şi alte băuturi carbogazoase, mai ales cele care conţin cofeină. Dacă un copil bea mai mult de 1,5 litri din aceste băuturi, pe săptămână, în organism apare o lipsă de calciu considerabilă, ce duce la dezvoltarea bolilor cardio-vasculare şi scăderea capacităţilor mentale. De asemenea, apar dereglări ale somnului şi, toată ziua, copilul nu se simte bine. Creşte, de asemenea, starea lui de nervozitate ca şi starea de stres. Mai mult decât atât, cofeina acţionează negativ asupra organelor interne, ceea ce va conduce în viitor, la îmbolnăviri mai serioase.

 

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu