Combinaţia alimentară care favorizează celulita

Carnea la grătar cu salata. „Combinaţia alimentară sănătoasă”, ar spune mulţi fără să ezite. Iată că nutriţioniştii vin să ne contrazică.

Ei spun că din cauza hormonilor de creştere şi a furajelor cu care sunt hrănite acum animalele, metabolismul nostru este afectat, primul semn în acest sens fiind apariţia celulitei. În orice dietă sănătoasă, necesarul zilnic de proteine este de 1 gram pe kilogram corp. Însă trebuie să fim foarte atenţi la sursa din care ne luăm proteinele.

„Indicate sunt carnea de pui sau de peşte, însă este foarte important să se cunoască sursa din care provine această carne şi, pe cât posibil, să se informeze cu ce au fost hrănite animalele de la care provine carnea”, spune medicul Andreea Dragomirescu.

În acest sens, ideal este să consumăm carne de la animale care au fost crescute în mod natural, în caz contrar,  celulita deja apărută se poate agrava. Putem distinge celulita de depunerile inestetice de grăsime prin faptul că, dacă apucăm pielea între două degete, fără să strângem tare, aceasta doare.

„Hrana este un factor important în apariţia celulitei, mai ales în cazul în care carnea este trată hormonal”, este de părere şi profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, specialist în  nutriţie. Studii ale Uniunii Eurfopene au arătat că un consum de carne de la animale tratate cu hormoni estrogeni dar şi cu steroizi poate avea şi alte efecte grave, cum ar fi creşterea incidenţei cancerului mamar, creşterea intoleranţei la laptele de vacă şi la produse din lapte de vacă, apariţia precoce a pubertăţii  şi a menstruaţiei la fetiţe.

Riscul apariţiei celulitei scade însă dacă pe lângă un regim alimentar sănătos facem zilnic cel puţin 30 de minute de sport.  Dacă la toate acestea adăugăm în dietă leguminoasele, efectul este garantat. „Carnea reţine mai mult substanţele toxice decât legumele”, explică medicul Andreea Dragomirescu.

Proteine ne putem lua şi din legume – năut sau linte – iar pentru ca aportul să fie complet, este bine să consumăm două salate pe zi, ne sfătuiesc nutriţioniştii. Iar dacă ne hidratăm şi cu cei doi litri de apă recomandaţi pentru a fi consumaţi zilnic, celulita va sta cu siguranţă departe de noi.

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu