Ce nu știai despre cearcăne

 

Cele mai comune motive pentru apariția cearcănelor sunt: ereditatea, iregularitățile de pigmentare, contactul excesiv al mâinii cu zona ochilor, expunerea la soare și subțierea pielii, pierderea de colagen asociată cu îmbătrânirea, alergia, dermatita atopică, dermatita de contact sau oboseala cronică.

Pungile sub ochi apar datorită: eredității, ritmului de viață nesănătos (include consumul exagerat de sare, lipsa de somn și miscare), infecțiilor și alergiilor ale sinusului, procesului de îmbatranire – pierderea elasticitătii pielii determină grasimea de sub zona ochilor sa patrundă spre exterior, urmând ca gravitatia sa contribuie la căderea acestora. Ce trebuie să știi de la început e că motivele medicale sunt tratate diferit decât ereditatea, îmbătrânirea pielii sau pigmentaea.

Iată care sunt cele mai comune cauze ale cearcănelor:

Stresul

Un nivel ridicat de stres este unul dintre motivele principale pentru care cearcănele tale par mai accentuate. În momentul în care suntem stresați, corpul trimite automat o cantitate mai mare de sânge spre organele vitale, iar fața noastră devine mai albă. Astfel, cearcănele devin mult mai pronunțate, iar aspectul nu este deloc plăcut.

Capilare rupte

Zona de piele de sub ochi este cea mai subțire de pe față, iar capilarele aflate dedesubt sunt sensibile și se pot rupe cu ușurință din cauza stresului sau a expunerii îndelungate la soare. Celulele de sânge se adună chiar sub suprafața pielii, oxidează și colorează într-o nuanță violet porțiunea de sub ochi.

Cearcănele pot fi un simptom pentru probleme mai grave cauzate de deficiența de fier, precum anemia. În cazul în care nu ai un nivel optim de fier în corp, hemoglobinele – celulele care transportă oxigenul – pot cauza colorarea zonei de sub ochi.

Recomandări DoctorAS:

– Chiar daca nu ai anemie, e posibil sa ai deficiență de fier. În acest caz, trebuie să te consulți cu un medic înainte de a lua orice supliment. Îți poți schimba și dieta pentru a include mai multe alimente bogate în fier, precum carnea roșie, spanacul, broccoli și semințele de dovleac.

– Vitamina C poate reduce semnificativ pigmentarea pielii. Cel mai simplu mod de a consuma acest element este să bei suc natural de portocale, dar dacă preferi o metodă mai puțin naturală, există mai multe creme care conțin vitamin C. Aceste produse au fost special concepute pentru zona de sub ochi și promit atât hidratarea pielii cât și prevenirea cearcănelor.

– Poartă ochelari de soare. Este modul cel mai simplu de a-ți proteja zona de sub ochi și îți oferă și un look stylish fără niciun efort. Dacă nu esti adepta acestui accesoriu, trebuie să folosești crema cu protecție solară sau riști îmbătrânirea prematură a tenului.

– Cel mai bizar, dar si cel util sfat – crema pentru hemoroizi. Chiar dacă nu sună atât de atractiv, este remediul ideal pentru cearcăne. Trebuie doar să aplici puțină cremă pe zona de sub ochi în fiecare seară, iar în scurt timp vei observa schimbări majore.

– Odihnește-te suficient (7-9 ore pe noapte). Eventual poți aplica o mască o mască hrănitoare.

–   Comprese locale. Inchide ochii și aplică  pe pleoape felii de cartofi sau castraveți pentru 15-20 minute. Spală apoi cu apă călduță și aplică cremă specială pentru contur;

Masajul zilnic al zonei ochilor, în aşa fel încât pielea să nu fie agresată iar pe suprafaţa acesteia să nu rămână peste noapte urme de machiaj sau praf.

–  Tratamentele chirurgicale pentru eliminarea cearcănelor includ  injectarea de acid hialuronic sau de  grăsime proprie, în cazul cearcănelor adâncite. Efectul acidului hialuronic dureză în jur de 6 luni iar cel al injectării cu grăsime durează până la un an. O altă posibilitate este tratamentul cu laser.

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu