Ce beneficii au picioarele tale dacă porți sandalele fără toc? Află AICI!

De câte ori ți s-a întâmplat să trebuiască să încalți pantofi cu toc pentru a merge la un eveniment și doar acest gând să te îngrozească? Tocurile provoacă dureri infernale de picioare, care pot fi atenuate și stopate foarte greu, fapt pentru care tot mai multe femei au început să se orienteze spre încălțămintea cu talpă joasă.

Chiar dacă te pregătești să mergi la serviciu, în club ori la o întâlnire de afaceri, poți alege să încalți balerini, sandale sau espadrile, deoarece tot ce contează este să te simți bine și să ai grijă de sănătatea ta. Trebuie să reții că este mult mai sănătos și există multe beneficii dacă alegi să renunți la tocurile din dressing în favoarea încălțărilor comode.

Iată care sunt beneficiile pe care le oferă sandalele fără toc:

  •      Picioare relaxate și fericite  

În cazul în care vrei să mergi la o terasă cu cele mai bune prietene și îți dorești nespus să arâți extraordinar, nu trebuie neapărat să încalți cei mai noi pantofi stiletto, ci te poți orienta spre o pereche de sandale gladiator lungi, care să te scoată din anonimat. În acest fel, reușești să te simți mult mai relaxată și bine alături de prietene, fiindcă nu mai există dureri care să te distragă de la discuțiile cu acestea.

  •       Eviți monturile

Este dovedit științific faptul că purtarea exagerată sau zilnică a pantofilor cu toc poate cauza monturi care sunt inestetice și, uneori, dureroase. Din acest motiv, este recomandat să îți îndrepți mereu atenția spre balerini, sandale joase sau cizme fără toc. Doar în acest fel poți reuși să-ți păstrezi picioarele sănătoase timp îndelungat.

tenesi
  •       Găsești încălțămintea potrivită mult mai ușor

După cum știi deja, tocurile pot cauza monturi la picioare care te pot face să privești shopping-ul precum o provocare. Este foarte dificil să găsești încălțări care să-ți acopere această parte inestetică a picioarelor și care, în același timp, să nu te strângă. De aceea, dacă vrei să cumperi perechile preferate de pantofi sau de sandale fără impedimente, este stringent să renunți la tocuri.

  •       Picioare drepte și frumoase toată viața

Tocurile forțează gleznele, iar acest lucru, pe termen lung, poate conduce la diferite malformații ale picioarelor. Cu timpul, din cauza purtării regulate a acestor tipuri de pantofi, poți ajunge să te confrunți cu scurtarea gleznelor, care va face chiar și mersul fără tocuri dureros.

  •       Stai departe de osteoartrită

Nu doar gleznele sunt afectate crunt de pantofii cu toc înalt, ci și genunchii. Stresul provocat genunchilor în timpul mersului pe tocuri poate provoca osteoartrita, care, dacă e prezentă în formă avansată, trebuie operată.

Prin urmare, mai bine evitați intervențiile chirurgicale și durerile prin purtarea sandalelor, tenișilor sau a balerinilor, care se potrivesc de minune atât la ținutele casual, cât și la cele sport. Învață să ai grijă de tine și de sănătatea ta pentru a fi fericit tot restul vieții și să te poți bucura la bătrânețe de nepoți, exact așa cum îți dorești și visezi.

Sursă foto: Unsplash.com

 

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu