Ce ar trebui să poarte bebelușii în nopțile reci ca să aibă un somn lin?

 

Orice părinte grijuliu preferă să își înfofolească bine copilul pentru somn. Hăinuțele care par subțiri ies din ecuație pentru că nimeni nu vrea să riște ca celui mic să-i fie frig și să nu poată să comunice asta. Dar, uneori, asta poate fi o mare greșeală.

Bebelușii cărora le este prea cald nu se vor odihni bine (așa cum nici tu nu poți în nopțile caniculare de vară sau iarnă când caloriferul e dat la maximum). De fapt, bebelușii și preșcolarii cărora le este prea cald noaptea, vor avea coșmaruri. Așa că evită să folosești textile flaușate, care îl vor supraîncălzi pe cel mic.

Temperatura ideală pentru somn, atât în cazul copiilor, cât și a adulților este de douăzeci de grade Celsius. Nu ești sigur dacă bebelușului tău îi este prea cald sau frig? Verifică-i temperatura pielii; la atingere pielea lui ar trebui să se simtă confortabil, poate chiar un pic neutru (numai nu rece).

Ce ar trebui să poarte bebelușii pentru somn la diferite vârste?

Adaptează informația în funcție de climatul zonei unde locuiești, de temperatura din locuință pe durata nopții dar și de preferințele bebelușului (unora le place să fie mai cald decât altora iar un părinte atent va sesiza reacțiile indicatoare).

Pentru nou-născuții înfășați, e recomandat un body cu manecă scurtă sub o pijamăluța lejera cu manecă lungă. Un body din bumbac 100%, fabricat în România, precum cele de pe lilloo.ro, înseamnă un preț accesibil și un material gândit special pentru pielea fină a bebelușului. În nopțile reci, e important ca picioarele bebelușului să fie acoperite. Poți să îl înfași într-o păturică ușoară de bumbac. Nu o lăsa prea largă dar nici nu o strânge prea tare, așa încât bebelul să poată respira propice și să-și poate mișca mâinile și picioarele în voie.

Pentru bebeluși. Odată ce nou născutul a mai crescut un pic și ți-ai propus să nu-l mai înfași, îl poți îmbrăca pentru somn la fel ca pe un nou-născut, doar ca îl vei băga într-un sac de dormit în loc de fașă. Îi oferă caldură fără să îl sufoce și suficientă libertate.

Grija de părinte asigură copilului un somn liniștit și odihnitor. Înveți mai multe despre bebeluș pe măsură ce îl expui la mai multe situații care îi permit să descopere, așa că, în limita confortului său, experimentează cu mai multe combinații de hăinuțe pentru somn. Învață-i reacțiile și oferă-i ce îi trebuie ca să îi fie bine și să crească frumos.

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu