Care este cea mai bună ciocolată pe care o putem cumpăra pentru Paști

DoctorAS  a făcut o cercetare a mărcilor de ciocolată și a comercianților cu amănuntul pentru a vă ajuta să faceți o alegere bună.

Ciocolata zboară de pe rafturile supermarketurilor în așteptarea Paștelui în acest weekend. Este cel mai mare sezon de consum de ciocolată al anului, mai mare decât Crăciunul. Pentru majoritatea copiilor, preocupărilor lor legate de ciocolată sunt de a se juca cu diversele figurine de ciocolată și apoi, a le savura bucuroși. Dar pentru agricultorii care au crescut cacao pentru a produce iepurașul de ciocolată, există o luptă zilnică pentru a pune mâncare pe masă pentru familiile lor.

Industria ciocolatei este una întunecată și amară, plină de sărăcie, exploatarea copiilor prin muncă, poluare agricolă și defrișări. Cu toate acestea, atât de multe dintre aceste probleme ar putea fi rezolvate dacă marile companii care controlează comerțul cu cacao au implementat standarde mai ridicate ale muncii și ale salariilor. Unii fac, dar mulți nu, și de aceea este util atunci când organizațiile de mediu descifrează ceea ce se întâmplă în spatele scenei.

Cele mai importante branduri includ Lindt (câștigătorul premiului Good Egg din acest an), Chocolats Halba, Valrhona și Chocolonely de la Tony. Clasamentul cel mai mic este Starbucks, Morinaga, Itochu, Lotte, Pladis (deține Godiva, Digestives, McVitie, Ulker) și Whittaker. Undeva în mijloc sunt Unilever, General Mills, Ferrero, Marte, Nestle, Mondelez și Hershey.

Nu toate etichetele menționează certificarea Fairtrade, un aspect important atunci când se fac opțiuni la magazin. Nici nu vorbește despre producția de ciocolată artizanală la scară mică, care cumpără cacao direct de la fermieri.

Așadar, iepurașul  de ciocolată va avea un gust mai delicios ca niciodată dacă știți că cineva a lucrat în siguranță și a fost plătit corect pentru a-l produce. Deci, faceți puțină cercetare și citiți câteva etichete înainte să apucați primul iepure pe care îl vedeți.

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu