Câinele murdar salvează copilul de boli

Cei mai buni prieteni ai bebelușilor asta însemnând mai puține răceli,otite și tratamente antibiotice ar putea fi câinii, după cum afirmă un articol publicat in revista americană de pediatrie Pediatrics.

Răcelile sunt frecvente printre sugari și copiii mici, cu o frecvență de 3 până la 6 episoade în primul an de viață. Printre factorii de risc se numără intrarea în colectivitate, lipsa alăptării și fumatul părinților.

Dar studii din Finlanda au arătat că ei au și un aliat: câinele familiei. Specialiștii au supravegheat peste 400 de copii și datele lor arată că bebelușii care proveneau din familii care țineau animale de casă erau mai sănătoși, având mai puține infecții și răceli, deci mai puține antibiotice de luat. Expunerea la pisici nu le face rău și chiar îi ajută pe unii dintre copii, dar nu constituie un factor de protecție ca prezența unui câine.

Cu cât mai frecvent intră în contact cu câinele cu atât mai puține răceli prezintă copilul și se înregistrează o reducere la jumătate a infecțiilor otice. Mecanismul acesta de protecție nu e pe deplin elucidat, dar cercetătorii sunt de părere că expunerea la animale grăbește maturizarea sistemului de apărare al organismului. Cu cât câinele petrece mai mult timp pe afară, deci e mai murdar, copilul e mai sănătos deoarece sistemul lui imun e pregătit pentru ce se găsește pe afară.

 

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu