Cafeina le poate face infertile pe femei

Cafeina poate afecta fertilitatea femeilor prin acţiunea sa de reducere a activităţii muşchilor tuburilor falopiene, acelea care transportă ovulele de la ovare la uter, se arată într-un studiu recent publicat în British Journal of Pharmacology.

Potrivit autorilor cercetării, cafeina relaxează celulele care intră în alcătuirea muşchilor netezi ai tuburilor falopiene şi “inhibă contracţiile acestora, astfel că transportarea ovulului devine practic imposibilă”.

În acest caz, femeia ori se confruntă cu o sarcină extrauterină, fie ovulul rămâne nefecundat.

Deşi cercetarea s-a efectuat numai în laborator, Sean Ward, coordonatorul acesteia, susţine că în ceea ce priveşte cantitatea de cafeină care a produs infertilitatea cobailor este identică aceleia care poate produce infertilitate şi oamenilor. În plus, menţionează acesta, nu este vorba doar despre cafeina conţinută de cafea, ci despre cafeina din orice băutură de acest gen.

Acesta nu este primul studiu care atrage atenţia asupra efectului nociv ala cafeinei asupra fertilităţii la femei. În 1993, o cercetare asemănătoare publicată în American Journal of Epidemiology  a arătat că, prin consumul a cel puţin trei ceşti de cafea zilnic, şansele unei femei de a rămâne însărcinată scad cu 27%.

 

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu