Beneficiile grâului încolțit
Grâul încolţit conţine cantităţi importante de enzime şi fitohormoni, alături de un conţinut bogat de minerale şi vitamine. Vitaminele găsite în germeni de grâu includ: A, B, D, E, K şi PP.
Grâul încolţit este folosit că remediu natural pentru orice boală a sângelui, fiind indicat mai ales în tratamentul naturist al anemiei. Germenii de grâu au şi un efect puternic de detoxifiere a ficatului şi stimulează glanda tiroidă. Clorofilă din grâul încolţit are un puternic efect antioxidant.
Cei mai mulți dintre nutriționiști consideră grâul încolțit ca fiind un ou natural, care poate vindeca o sumedenie de afecțiuni. Cele mai importate sunt:
- cancer;
- tromboflebită;
- tumori ale stomacului, tumori în general;
- afecţiuni respiratorii recidivante (inclusiv astm şi bronşită);
- afecțiuni oculare;
- astm;
- lipsă de calciu și magneziu;
- anemie;
- dureri de cap;
- gută;
- impotenţă şi sterilitate masculină;
- reglarea greutății corporale;
Cum se pune grâul la încolţit
Pentru preparare, luați două-trei linguri de grâu integral (nedecorticat) și netratat chimic, pe care îl găsiți în magazinele naturiste, și spălați-l bine, în mai multe ape. Puneți apoi grâul spălat într-o farfurie adâncă, adaugați apă cât sa-l acopere, puneți un capac si lăsați-l așa vreme de 24 de ore, la temperatura camerei. Spălați din nou grâul și lăsați-l așa umed, dar neacoperit complet cu apă, în farfuria adâncă vreme de două-trei zile, clătindu-l în fiecare zi. În a doua sau a treia zi vom remarca apariția unui punct alb pe bobul de grâu. Este semnul că a început să germineze și deja poate fi consumat.
DoctorAS îți recomandă următoarele metode de preparare a grâului încolțit:
- În combinație cu miere: Se amestecă 3-6 linguri de germeni de grâu mărunțit, cu o lingură de miere de albine. Adulții vor lua câte 3-6 linguri de boabe de grâu încolțit, iar copiii între 7-14 ani câte 1-2 linguri pe zi. Grâul încolțit se poate da și la copiii de 2-6 ani, câte 1-3 lingurițe pe zi.
- Sub formă lichidă. Sucul de grâu încolţit este un remediu natural, uşor de obţinut din plante crescute aproximativ 10-15 cm. Este recomandată consumarea lui imediat după presare.
Pentru a obţine toate beneficiile nutriţionale ale sucului de grâu este recomandată folosirea unui storcător cu ax melcat. Grâul încolţit stors cu ajutorul unui mixer sau a unei maşini de tocat îşi pierde o parte din calităţi.
Administrarea sucului se face într-o singură priză zilnică de 45 – 90 ml, numai dimineaţa, pe stomacul gol.
Multumim! O reteta minunata