Acupunctură împotriva durerilor menstruale

Studiile recente au oferit o altă perspectivă cu privire la eliminarea dismenoreei – acupunctura, o practică străveche a medicinei tradiţionale chineze. Potrivit specialiştilor, acupunctura este o practică de diagnosticare, prevenţie şi tratament a bolilor.

Practicienii folosesc ace pe care le introduc în punctele de acupunctură localizate de-a lungul a ceea ce ei numesc “meridiane energetice”, concept cu privire la care, practicanţii medicinei clasice rămân rezervaţi.

Acupunctura, privită în continuare cu reticenţă

De asemenea, nu există dovezi clare dacă acupunctura elimină durerile menstruale ca rezultat al efectului placebo pe care îl exercită asupra organismului, sau cauzează diferite modificări benefice la nivelul sistemului nervos şi al activităţii cerebrale. În cadrul ultimelor cercetări în domeniu s-a remarcat însă o scădere semnificativă a durerii menstruale în cazul persoanelor care au recurs la acupunctură comparativ cu acelea care au apelat la analgezicele tradiţionale.

“În primul rând este necesară depistarea cauzelor care duc la durerile menstruale. După ce acestea au fost identificate, se acţionează asupra lor. Tratamentul nu se aplică numai la nivel local, abdominal, ci, pentru a avea eficienţă, se acţionează asupra cauzei”, subliniază Alice Popescu, specialist în homeopatie şi acupunctură. Aceasta menţionează că există două tipuri de dismenoree – ocazională şi care poate fi provocată mai ales de frig sau de schimbările bruşte ale stilului de viaţă, cât şi dismenoree de lungă durată.

Din punct de vedere al specialistului, tratamentul cu acupunctură nu poate fi decât benefic, iar fricile cu privire la durere sau la eventualitatea ruperii acului în timpul procedurii sunt nejustificate, mai ales că de ani buni calitatea acelor a crescut.

”Atingerea cu acul a unor nervi este acum doar mit, deoarece în ultimul timp acele sunt din ce în ce mai subţiri, ajungând la grosimea unui fir de păr, lucru care le face inofensive”, precizează Alice Popescu.

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu