Acorzi atenția necesară îngrijirii danturii tale? Află ce trebuie să faci pentru a te bucura de un zâmbet sănătos și strălucitor!

 

Dantura se află printre atributele tale cele mai de preț. Dinții frumoși, estetici și sănătoși îți oferă încredere, dar te pot scăpa și de vizite neplăcute la stomatolog. Foarte multe persoane se confruntă cu probleme dentare și tocmai pentru a evita aceste complicații, trebuie să te asiguri că dinții tăi au parte de o îngrijire corectă.

Iată ce trebuie să faci pentru a avea o dantură sănătoasă

  1. Asigură-te că ai o igienă orală corespunzătoare

Igiena orală este, fără doar și poate, cea mai eficientă metodă de a avea grijă de dinții tăi și de a te bucura de o dantură frumoasă și, mai presus de toate, sănătoasă. Este obligatoriu să te speli pe dinți de două ori pe dinți, dimineața și seara, însă poți face acest lucru chiar și după fiecare masă. De asemenea, periajul corect al dinților este un aspect foarte important, astfel că acesta se realizează dinspre gingie înspre vârful dintelui, atât la exterior, cât și pe partea interioară. Ar trebui să te dureze în jur de două minute, fiind totodată recomandată folosirea aței dentare, pentru a îndepărta resturile de mâncare, precum și apa dentară, care îți oferă, pe deasupra, o respirație proaspătă.

  1. Alege o periuță și o pastă de dinți potrivite pentru tine

Alegerea periuței și a pastei de dinți trebuie făcută ținând cont de diferite aspecte ale dinților tăi, precum sensibilitatea acestora. Te poți consulta cu medicul stomatolog pentru a decide tipul periuței, care poate fi moale, medie sau tare, dar și tipul pastei de dinți, în funcție de ce au nevoie dinții tăi. În acest caz, există mai multe variante, de la cele recomandate pentru dinți sensibili, până la cele cu scop de albire, pentru protecție anticarie sau cu diferite particularități, care se referă, în general, la aromă și textură.

  1. Rezolvă problemele dentare imediat ce apar

Consultațiile frecvente la stomatolog ar trebui să ocupe un loc important în agenda ta. Nu este nevoie să ai o durere pentru a face aceste vizite fiindcă, de multe ori, nu simți dacă dinții tăi au, spre exemplu, o carie, însă medicul poate vedea și poate preveni ca orice problemă, aparent minoră, să devină mai gravă. Cu cât previi mai bine complicațiile dentare, cu atât dinții tăi vor fi protejați și vor arăta impecabil. Cât despre problemele mai grave, este nevoie de o intervenție imediată, astfel că orice moment în care amâni va avea consecințe mult mai dureroase. Foarte multe persoane se confruntă cu necesitatea de a-și pune aparat dentar, fiind soluția perfectă de a avea o dantură corectă și frumoasă. Trebuie să știi că există modele variate de aparate dentare la Cisomedical.ro din care tu poți alege, în funcție de preferințele tale și nevoile pe care le ai.

  1. Ai grijă la alimentație

Alimentația ta joacă un rol extrem de important în ceea ce privește sănătatea dinților tăi, astfel că există câteva alimente care pot dăuna și care duc la apariția cariilor. Dintre acestea, cele mai nocive și des consumate sunt dulciurile, băuturile carbogazoase și cafeaua. De asemenea, nu sunt recomandate citricele în exces deoarece afectează smalțul dinților. Printre cele mai bune alimente pentru dinți, pe de altă parte, se numără diferite tipuri de fructe, precum merele, legumele, produsele lactate, dar și carnea. Totodată, alimentația sănătoasă trebuie completată, evident, cu obiceiuri sănătoase. Așadar, dacă vrei să ai o dantură sănătoasă trebuie să eviți fumatul, precum și consumul de alimente mult prea fierbinți sau prea reci.

Felul în care ai grijă de dinții tăi are cel mai mare impact asupra sănătății danturii tale. Spală-te corect pe dinți, folosind produsele potrivite pentru tine și ține cont de alimentele pe care le consumi. Nu uita să vizitezi regulat medicul stomatolog pentru a te asigura că nu ai vreo problemă dentară.

 

Sursa foto: Unsplash.com

 

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu