5 abordări diferite pentru a combate căderea părului și care ți se potrivește

 

Căderea părului nu pare o problemă de luat în serios decât la vârstele mai înaintate cu care este asociată de obicei, alături de celelalte degradări ale organismului care vin la pachet cu bătrânețea. Întotdeauna pare să se afle într-un viitor îndepărtat. Și cu toate acestea, odată ce ți se întâmplă să vezi că ți-au căzut mai mult de două fire încep și grijile. Cu cât o pățești mai devreme față de așteptările tale, cu atât te poate afecta mai tare emoțional.

În funcție de gravitate și cauza depistată, căderea părului poate fi oprită prin mai multe metode decât te-ai aștepta și nu mereu necesită un efort prea mare. Am căutat pentru tine cele mai eficiente soluții din cele mai variate surse, astfel încât să-ți alegi abordarea care ți se potrivește cel mai mult, fie că preferi să te bazezi pe tratamente medicamentoase sau altele mai prietenoase.

Tratamentul cel mai ușor de încercat

Unul dintre cele mai populare produse dermato-cosmetice care combat căderea părulu care se găsește în farmacii fără a avea nevoie de prescripție medicală este Minoxidil. Este vorba de o spumă ce se aplică direct pe scalpul spălat și uscat de două ori pe zi. Pur și simplu masezi ușor scalpul și aștepți să se se usuce spuma înainte de a face orice altceva. Alternativ, poți încerca pur și simplu un șampon cu activator de creștere în locul șamponului cu care te-ai obișnuit.

Există medicamentul minune?

Bineînțeles, nu de puține ori ne dorim să existe o pastilă care să ne scape de probleme în cel mai scurt timp. S-ar putea ca un medic dermatolog să-ți prescrie niște pastile precum Finasteride sau spironolactonă după caz, dacă se consideră că sursa problemei tale este de natură hormonală. Chiar dacă este un tratament oral, durează câteva luni până poți determina cu certitudine dacă pastila funcționează cu adevărat în cazul tău.

Ceaiul verde, remediul natural

            În mod suprinzător, ceaiul verde este benefic pentru organism nu numai dacă îl bei. S-a descoperit că includerea sa în rutina ta de îngrijire a părului te poate salva. Fiind un anti-inflamator natural, te poate scăpa de orice iritație a scalpului, protejându-l de infecții și stimulând creșterea părului. Și bacteriile pot cauza căderea părului, însă spălarea rădăcinii părului cu ceai verde le ține departe.

Vitamina B, regăsită în ceaiul verde este importantă în menținerea unui păr sănătos. De precizat că ceaiul verde conține și catechină, un atioxidant care combate surplusul de dihidrotestosteron responsabil adesea pentru căderea părului. În plus galatul de epigalocatechină din ceaiul verde întărește rădăcina părului.

Transplantul de păr, abordarea chirurgicală

Ai putea opta pentru o operație de transplat de păr dacă simți că tratamentele pe termen lungi durează prea mult sau le-ai încercat deja fără rezultate satisfăcătoare. La momentul actual există două metode de transplant: FUT (Follicular Unit Transplantation) și FUE (Follicular Unit Extraction).

Pe scurt, diferența dintre cele două proceduri este că FUT sau „strip” presupune îndepărtarea unei benzi din zona donatoare a pielii și separarea acestei benzi în unități foliculare pe care le va introduce în zona deficientă. În schimb, prin metoda FUE se folosește un ac care detașează direct foliculii și sunt introduși unde este nevoie. Ambele metode lasă cicatrice însă FUE nu necesită de regulă cusături.

Și totuși poate trebuie să te relaxezi…

Căderea părului poate fi cauzată și din motive psihologice, cum ar fi stresul în exces, anxietatea sau depresia. Cum se întâmplă asta? Prin tensiunea musculară, producția de sebum și de hormoni pot crește la un asemenea nivel încât corpul este nevoit să redirecționeze resurse necesare creșterii părului pentru a compensa diferențele. Ca într-un cerc vicios, căderea părului poate stârni anxietate, care va stârni mai departe căderea părului.

Dacă pierzi păr din cauza anxietății sau stresului, psihoterapia te poate ajuta să afli sursele grijilor tale și să-ți găsești în cadrul ședințelor o strategie de reducere a stresului. În timp, s-ar putea să afli că problemele tale nu sunt așa mari, să scapi de anxietate și implicit să oprești căderea părului fără a interveni chirugical sau cu medicamente.

Acestea sunt cele mai populare direcții în care poți merge pentru a încetini procesul de cădere a părului. În funcție de gravitate poți combina mai multe metode sau să le încerci pe rând. Părul fiecăruia dintre noi are personalitate proprie și se comportă diferit, prin urmare are nevoi diferite și nu ne referim doar la stilul în care preferă să fie așezat. Orice ai alege, ține minte că ai nevoie de răbdare până să vezi rezultatele dorite.

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu