Varicele, inamicul femeilor

În jur de 30% din populația României este afectată de varice, iar 60% dintre aceste cazuri sunt reprezentate de femei. Răspândirea simptomelor provocate de varice tinde să crească odată cu înaintarea în vârstă, arată un studiu realizat de Unitatea Wolfson pentru Prevenirea Bolilor Vasculare Periferice în colaborare cu Universitatea Edinburgh.

Varicele pot apărea la orice vârstă, dar în general frecvența maximă de apariție la femei este în jurul vârstei de 30 de ani (după sarcină), în timp ce la bărbați frecvența apariției crește după 40 de ani. Femeile sunt de patru ori mai predispuse la boala varicoasă față de bărbați. Această afecțiune este asociată cu umflarea picioarelor și gleznelor, oboseală, senzația de greutate sau durere în membrul respectiv.

Odată cu înaintarea în vârstă, venele își pierd elasticitatea, iar abilitatea lor de a se contracta și transporta sângele scade. Rezultatul este acumularea sângelui în vene, care la rândul lor se măresc și se inflamează. Astfel apar varicele, cea mai frecventă boală a venelor. Printre principalele cauze ale varicelor se regăsesc ereditatea, obezitatea, deoarece greutatea exercită presiune în plus asupra venelor, sedentarismul excesiv sau statul în picioare un timp îndelungat, în repetate rânduri.

Varicele sunt o afecțiune foarte des întâlnită la pacienții de vârsta a doua, mai ales în rândul femeilor cu vârste cuprinse între 40 și 50 de ani. Netratate la timp, acestea se pot rupe sau pot da naștere ulcerului varicos. În ultimii ani au apărut numeroase metode de tratament ale varicelor, pe cale nechirurgicală, cu rezultate foarte bune și cu impact mai mic asupra psihicului pacienților.

În tratamentul varicelor superficiale este utilizată scleroterapia, care presupune injectarea unei soluții sclerozante în varice, folosindu-se un ac extrem de fin.

Printre remediile tradiționale ale bolii varicoase se numără exercițiile fizice, dietele echilibrate, ciorapii special concepuți pentru ușurarea circulației sau ridicarea picioarelor de pe sol cu fiecare ocazie și cât mai des. Există totuși cazuri când aceste remedii naturale nu funcționează, iar atunci trebuie apelat la medic.

Operația varicelor este o metodă destinată afecțiunilor acute, ce presupune o intervenție chirurgicală ce se realizează asupra vaselor de sânge inflamate, strangulate și tumefiate de la suprafața pielii. Constă în ligația și eliminarea vaselor de sânge mult prea afectate, acea parte tumefiată care provoacă toate durerile și senzațiile de mâncărime.

Una dintre clinicile care asigură tratamentul varicelor este VARICOLINE, care face parte din rețeau internațională de clinici ON Clinic Advanced Medical Institute. Clinica Varicoline este specializată în tratarea varicelor (medicale, inestetice, dureroase) prin metode inovative. Clinicile Varicoline se găsesc în România în București, Iași, Piatra Neamț, Vaslui, Constanța, Brașov, Vâlcea, Sibiu, Tulcea.

 

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu