TOP 4 lucruri pe care să le faci pentru a asigura sănătatea copilului tău în viitor

Fiecare părinte își dorește ca pruncul lor să crească sănătos și fericit. Un copil sănătos are mai multe șanse să reușească la școală, să aibă mai puține probleme de comportament și să stea departe de substanțele nocive. Viitorul va veni întotdeauna mai devreme decât credem, așa că trebuie să lucrăm la îngrijirea prezentului acum, astfel încât viitorul să fie asigurat cu ușurință.

Iată 4 lucruri pe care să le faci pentru a asigura sănătatea copilului tău în viitor:

  1. Asigură-te că are o dietă echilibrată

Copiii sănătoși au șanse mai mari să crească adulți sănătoși. Lipsa de nutrienți în organism poate duce la încetinirea creșterii, o funcție cognitivă deficitară și probleme de comportament. De aceea este atât de important să te asiguri că copilul tău primește o dietă echilibrată. Când ai un copil mic, poate fi incredibil de dificil să-i faci să mănânce alimente sănătoase. Indiferent dacă sunt pretențioși sau pur și simplu nu le plac anumite alimente, există multe modalități de a-ți determina copilul să mănânce alimente mai sănătoase. Asigură-te că îți implici copilul în procesul de cumpărături, lăsându-l să aleagă unele dintre alimentele pe care și-ar dori să le mănânce.

  1. Asigură-te că rămâne activ

Când un copil este activ, îl ajută să devină mai puternic și mai sănătos. Copiii activi au un risc semnificativ mai mic de boli de inima, deces prematur, obezitate și anumite alte probleme. Se recomandă ca aceștia să participe la o anumită formă de activitate fizică cel puțin o oră pe zi. Acest lucru poate fi la fel de simplu ca mersul prin jurul blocului, săritul coardei sau practicarea unui sport. Poate fi, de asemenea, mai complicat, cum ar fi o plimbare cu bicicleta sau o drumeție pe un deal din apropiere.

  1. Protejează-l de soare

Expunerea la lumina soarelui este crucială pentru sănătatea copiilor, inclusiv pentru prevenirea multor boli, cum ar fi tulburările de piele, bolile oculare și chiar îmbătrânirea prematură. Din păcate, majoritatea copiilor nu se pot bucura în siguranță de aer liber. Din fericire, există o varietate de modalități de a-ți ține copilul ferit de soare atunci când nivelul radiațiilor UV depășește limitele normale. Dacă copilul tău este suficient de mic, este posibil să-l ții în casă sau într-o zonă umbrită în timpul zilei. Copiii mai mari pot fi încurajați să poarte bluze cu mâneci lungi, pălării și protecție solară pentru a-și proteja pielea de razele UV dăunătoare.

  1. Fii la curent cu vizitele la medic

Este esențial ca părinții să monitorizeze sănătatea copilului lor și să-l țină la curent cu vizitele medicale. Acest lucru este deosebit de important pentru copiii a căror dezvoltare poate dura câțiva ani în plus și necesită o atenție specială. De exemplu, un copil cu astm bronșic, ai cărui plămâni sunt încă în curs de dezvoltare sau un copil cu o accidentare sportivă, ar trebui să primească asistență medicală atunci când este rănit sau simte că nu poate participa la activitățile lui obișnuite. De asemenea, este important să îți vaccinezi copilul, deoarece există mai multe boli care sunt încă periculoase și pot fi mortale dacă nu îi vaccinezi, inclusiv poliomielita și rujeola. De asemenea, du-ți micuțul și la un consult oftalmologic pentru copii la o clinică de încredere precum Infosan, pentru a fi sigur că acesta nu are probleme de vedere sau dacă are, să le poți descoperi și trata din timp pentru a evita agravarea.

Copiii sănătoși au șanse mai mari să crească adulți sănătoși. De aceea, este atât de important să te asiguri că cel mic primește o dietă echilibrată, este activ și protejat de soare iar tu ești la curent cu vizitele la medic.

Sursă foto: unsplash.com.

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu