Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice

Adresa: Piața Lahovari 1, sector 1, București
Telefon: 021 319 27 51 (centrală); 021 319 27 53 (secretariat)
E-mail: manager@spitaloftalmologie.ro; oftalmologie@spitaloftalmologie.ro

CONDUCERE:

Manager – Dr. Monica Pop
Director medical – Dr. Marian Burcea

ISTORIC:

Spitalul Clinic de Oftalmologie a fost înființat la 1 ianuarie 1949, prin mutarea secției de boli de ochi de la Vatra Luminoasă. Profilul a fost de la început unul chirurgical și de patologie medicală oculară. A funcționat inițial cu 125 de paturi și un total de 33 de salariați. Dintre aceștia, 4 erau medici, un farmacist, 5 personal mediu, restul de 23 fiind personal administrativ, muncitori, personal de ingrijire. În 1950 a fost înfiintata clinica a II-a de oftalmologie, crescând numărul de salariați la 55. În anul 1965, numărul salariaților era de 111, corespunzând solicitărilor din acea vreme.

În 1976, Spitalul Clinic de Oftalmologie s-a mutat în imobilul din Piata Cosmonauților (Lahovary). Spitalul Clinic de Oftalmologie și-a schimbat denumirea în Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice în anul 1996. În anul 2000 au fost demarate lucrări de consolidare și refuncționalizare a Spitalului. Acestea au cuprins întărirea structurii de rezistență a clădirii, reorganizarea spațiilor disponibile și finisaje la nivel european, cât și dotarea cu aparatură ultra-modernă.

În anul 2002 a fost înființat Ambulatoriul de specialitate al Spitalului, care tratează pacienți în sistem ambulator, pentru afecțiunile ce nu necesită obligatoriu internare. În 2008, Camera de Gardă și Compartimentul de urgențe oftalmologice primesc denumirea de “CPU-S”, Compartiment Primiri Urgențe de Specialitate.

Actualmente, Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice din București are 175 de salariați și 142 de paturi. Cuprinde trei corpuri de clădire, A, B și C, corpul B fiind declarat clădire istorică. Spitalul este monoprofilat în specializarea oftalmologie, unicul de acest gen din țară și cel mai mare din Europa de Sud-Est.

SERVICII MEDICALE:

În cadul spitalului sunt oferite servicii medicale specializate în patologie oftalmologică complexă care acoperă toate tipurile de intervenții chirurgicale și medicale;
Se disting departementele de:

 • Chirurgie vitreo-retiniană
 • Strabologie
 • Chirurgie reconstructivă oculo-palpebrală
 • Glaucom (congenital și al adultului)
 • Onco-oftalmologie

Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice este primul spital din România cu medici A.T.I. supraspecializați în anestezie locală în oftalmologie.

DOTĂRI:

În corpul A al spitalului se găsește Compartimentul Primiri Urgențe de Specialitate și trei secții de Oftalmologie: Secția Clinică Oftalmologie I (45 de paturi), Secția Clinică Oftalmologie II (45 de paturi) și Secția Clinică Oftalmologie III (37 de paturi). Tot aici se află Blocul Operator și Secția Anestezie și Terapie Intensivă (15 paturi), Departamentul de Chirurgie Vitreo-Retiniană, Laboratorul de Analize și Laboratorul Explorări Funcționale.
În Corpul B se află ambulatoriul de specialitate, Secția Ortoptică pentru copii, Laboratorul Proteze Oculare, o farmacie și Departament statistică și informatică medicală.
În Corpul C este situată Banca de cornee.

TARIFE:

Cu excepția urgențelor, pentru internarea în Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice din București sunt necesare următoarele acte:

– bilet de trimitere cu codul de parafă vizibil de la medicul oftalmolog din policlinica teritorială;
– bilet de internare;
– act de identitate;
– salariați: adeverință de salariat tip din Monitorul Oficial din 19.11.2007;
– pensionari: talon de pensie;
– co-asigurați: adeverința de co-asigurat.

Echipa DoctorAS a luat legătura cu cineva din cadrul spitalului pentru a afla care sunt tarifele pentru internare și cele pentru analize. Potrivit acesteia, de obicei nu sunt internați pentru investigații pacienți neasigurați. Internarea în sine nu are un preț fix deoarece depinde de mai mulți factori. În medie este aproximativ o sută de euro pe zi. Pentru a afla totuși cam cât v-ar costa anumite analize, luați legătura cu spitalul – fie prin telefon, fie prin e-mail (se răspunde de obicei în aceeași zi la e-mail).


Te rugăm să votezi


Rezultate vot: 6/5 (8)

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Comentarii

 1. Nenciu Neli
  Răspunde

  Buna ziua,
  Doresc sa ma operez de cataracta, mentionez ca sunt salariata si doresc sa stiu care ar fi costul cristalinului si a celorlalte analize care se impun. Sunt operata de cataracta la ochiul stang si a recidivat si la celalat ochi.

  Multumesc anticipat pentru raspuns!

  Cu stima,
  Neli Neciu

 2. Valeria Andrusca
  Răspunde

  Care sunt Preturile pt Operatie Cataracta la un Ochi ?
  Ce marci / firme de Lentile de implant folositi si care sunt preturile lor ?

  Merci, Valeria

 3. matei florica
  Răspunde

  Buna ziua,
  numele meu este Florica Matei si ma inteeseaza o operatie de cataracta pt mama mea , in varsta de 82 de ani. O cunostinta mi-a recomandat-o pe d-na dr. Anca Puscasu, dar nu reusesc sa iau legatura cu dansa.
  Mama a facut un consult in luna dec. 2015 , la un medic din Bucuresti, darnu a primit nici un buletin de analize , ceva , decat ca trebuie operata.
  Initial a refuzat, dar, am convins-o sa se opereze.
  Doresc sa vin sa vorbesc cu d-na dr. Anca Puscasu.
  Multumesc mult,
  Florica Matei

 4. marinela niculescu
  Răspunde

  ziua buna,

  as dori sa aflu cat costa operatia de cataracta pentru 1 ochi si daca o parte din acest cost este decontat de CNAS.
  operatia este pentru un pensionar de 82 ani.

  va multumesc.

  marinela niculescu

 5. Mustata Viorica
  Răspunde

  Buna ziua, sunt o pensionara de 62 de ani si doresc sa m-a operez de cataracta la un ochi. Va rog sa fiți amabil si sa- mi Spune-ți cât m-a costa operația. Va mulțumesc foarte mult.

 6. zeriri cerasela
  Răspunde

  Buna ziua
  sotul meu a fost diagnosticat la un cabinet din ploiesti cu cataracta si dezlipire de retina.
  am inteles ca trebuie mers urgent in bucuresti, dar nu reusesc sa gasesc un nr . de tel pentru informatii
  daca trebuie sa ne programam? sau mergewm direct la urgente?
  avem un raport medical nu o trim itere?
  si daca se poate sti in mare costurile operatiei?
  va multumesc anticipat
  zeriri cerasela

  • Doctor As
   Răspunde

   Bună ziua! Suna-ți la nr. de tel 021 319 27 51 sau veniți direct la primiri urgențe. Cu siguranță că un medic de gardă se va ocupa de problema dvs. și vă va îndruma mai departe. Este bun și raportul medical iar costurile operației le veți afla în cadrul consultație.
   Sănătate!

 7. Mariana alexandru
  Răspunde

  Buna ziua …sunt mama unui baietel de 6ani care are chalazion la ochiu stang pe pleoapa superioara .acum 2ani a fost operat la acelasi ochii doar ca era pe pleoapa inferioara …As dori un consult la doamna doctor Monica Pop…am inteles ca trateaza aceasta afectiune fara operatie

  Multumesc

 8. OTILIA NITU
  Răspunde

  Buna ziua, as dori o programare la dvs ptr salazion. mentionez ca am fost operat de citeva ori fara rezultate.
  Telefon 0755916291.
  Multumesc, Otilia Nitu

 9. oprea Ramona
  Răspunde

  Buna ziua…
  As vrea sa va intreb cat costa o operatie pentru dezlipire de retina?cum se procedeaza? daca necesita internare si cam cat? daca v-a trebui recuperare acasa sau pot merge la serviciu? daca e necesra operatia daca in timpul unui control oftAlmologic am aflat ca am dezlipire de retina.

  Multumesc, o zi frumoasa

 10. Serban Natalia
  Răspunde

  Buna seara! M-ar interesa si pe mine costul unei proteze oculare. Tatalui mei is-a eviscerat ochil stang acum 2 saptamani si as dori sa stiu cand i se poate pune proteza.
  Multumesc anticipat!

Postează un comentariu