Spitalul Clinic de Urgență București (FLOREASCA)

CONDUCERE:

Manager: Prof. Dr. Radu/Alexandru Macovei. Tel: 599.23.00 / 444, 432,

E-mail: manager@urgentafloreasca.ro

Director Medical: Dr. Nicușor Louchi. Tel: 599.23.00/222, E-mail: directormedical@urgentafloreasca.ro

ISTORIC:

Spitalul Clinic de Urgență București a luat ființă în ziua de 5 mai 1934, iniţial chiar în clădirea “Salvării” – ulterior într-o clădire distinctă – Spitalul de urgenţă din Bucureşti, România.

Graţie spiritului de organizare al doctorului Nicolae Minovici, spitalul a fost utilat cu cea mai modernă aparatură de pe atunci.

Spitalul de urgenţă care era administrat de Societatea de salvare funcţiona începând de la ora 14 până dimineaţa la ora 6, dar aceasta nu însemna că dacă era adus un accidentat grav, nu era primit şi în afara acestor ore.

Direcţia tehnică a Spitalului de urgenţă a fost încredinţată chirurgului profesor dr. Iacobovici, ajutat de şapte medici chirurgi, şapte interni studenţi în medicină sau chiar medici care nu-şi terminaseră internatul, surori de caritate şi personal sanitar auxiliar.

Întregul personal medical lucra gratuit şi era la dispoziţie la orice oră din noapte ar fi fost solicitat. De asemenea, spitalul de urgenţă era pus şi la dispoziţia facultăţii de medicină pentru studenţii ce doreau să-şi completeze cunoştinţele medicale de chirurgie.

În 2005 Spitalul a achiziţionat un robot în valoare de 2 milioane euro. Dispozitivul este comandat de la distanţă de un doctor şi permite efectuarea unor intervenţii chirgicale mult mai eficiente şi mai puţin traumatizante pentru pacienţi. În octombrie 2007 robotul a fost folosit pentru prima oară, aceasta fiind şi o premieră pentru şcoală românească de medicină.

În prezent Spitalul Clinic de Urgență Floreasca are 725 de paturi distribuite în 16 secții ce acoperă un spectru foarte larg de specialități.

SERVICII MEDICALE:

Deoarece spitalul are 16 secții, serviciul de UPU – SMURD, dar și câteva laboratoare, spectrul de servicii este foarte larg: de la asistența de urgență, până la diagnosticarea și tratarea diferitor tipuri de boli.

Practic principalele servicii pe care le oferă spitalul sunt:

  • Asistența de urgență
  • Consultații medicale
  • Investigații și stabilirea diagnosticului
  • Tratamente și recuperare medicală

Pe lângă secțiile existente în spital, există  cabinete de consultații și pentru alte specialități: ORL, oftalmologie, ginecologie, dermatologie, psihiatrie, chirurgie maxilo-facială, recuperare, medicină fizică și balneologie.

DOTĂRI:

Spitalul dispune dispune de următoarele secții și clinici: Clinica Chirurgie, Clinica ortopedie și traumatologie, Clinica Medicină Internă și Gastroenterologie, Clinica Cardiologie, Clinica Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă, Clinica Anestezie Terapie Intensivă, Clinica ATI II – Toxicologie Clinică, Sectia Chirurgie Cardiacă și Vase Mari, Secția Neurochirurgie, UPU – SMURD, Laborator Explorări Funcționale Invazive, Laborator Radiologie și Imagistică Medicală, Laborator Analize Medicale, Laborator de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie, Laborator Anatomie Patologică, Transfuzii, Compartiment de Primire și Control al Infecțiilor Nozocomiale, Colectivul de Cercetare-Dezvolatre.

Serviciile acestora, precum și dotările de care dispun, pot fi consultate pe pagina oficială a instituției – http://www.urgentafloreasca.ro/index.php?p=2.

TARIFE:

Tariful pentru fiecare noapte de spitalizare în cadrul unei rezerve de o singură persoană este de 50 de euro. Suma este plătită de către pacienţi sub formă de donaţie. Cei 50 de euro acoperă nu numai internarea ci şi alimentaţia şi îngrijirea.

În tabelul de mai jos vom prezenta câteva tarife pentru computerul tomograf.

TAXE COMPUTER TOMOGRAF CRANIU                            120 RON
SINUSURI CRANIOFACIALE CU RECONSTRUCȚII            200 RON
GÂT                                                                             200 RON
TORACE + ABDOMEN SUPERIOR                                    300 RON
ABDOMEN SUPERIOR                                                    200 RON
ABDOMINO-PELVIN                                                       300 RON
COLOANA VERTEBRALĂ ( 2  DISCURI )                          200 RON
BAZIN                                                                         200 RON
COXOFEMURALE                                                           200 RON
EXTREMITĂȚI                                                               200 RON

Despre celelalte taxe pentru efectuarea diverselor investigații la Laboratorul Radiologie și Imagistică Medicală sau Endoscopie Digestivă, puteți afla mai multe aici: http://www.urgentafloreasca.ro/index.php?p=1006.
[starratingmulti id=2 tpl=12]


Te rugăm să votezi


Rezultate vot: 3.5/5 (1)

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Comentarii

  1. Lisovschi Luminita
    Răspunde

    Buna seara,doresc sa stiu cat ma costa cazarea pe zi intr o rezerva cu 1 sau doua paturi?Cu respect Luminita Lisovschi

Postează un comentariu