Spitalul Clinic Central de Copii ”Grigore Alexandrescu”
Adresa: Blv. Iancu de Hunedoara nr.30-32, Sector 1, București
Telefon: 021.316.93.72
E-mail: alexandrescugrigore@yahoo.com
CONDUCERE:
Director General – Prof. univ. dr. Dan Mircea Enescu
Director Medical – Conf. Dr. Radu Bălănescu
ISTORIC:
Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” este cel mai vechi spital pentru copii din România, dat în folosinţă oficial în anul 1886, ca urmare a unui proiect al doctorului Iuliu Baraş şi aprobat de Alexandru Dimitrie Ghica. Spitalul a funcţionat iniţial din 1858 într-un sediu improvizat, iar în 1885 a început construcţia primei clădiri a actualului sediu. Ulterior, cladirea a fost racordată la reţeaua de canalizare a oraşului, iar în 1893 s-a construit un pavilion de boli contagioase şi s-a înfiinţat serviciul de Anatomie Patologică. Extinderea şi dezvoltarea spitalului este constantă până în anul 2000.
SERVICII:
Anual sunt realizate peste 200.000 de consultaţii, sunt internaţi peste 30.000 de copii cu vârste între o zi şi 18 ani, iar peste 60% dintre cazuri constituie urgenţe medico-chirurgicale.
”Grigore Alexandrescu” face parte din Complexul de Spitale de Urgenţă din Bucureşti (şase în total, dintre care două pentru copii) şi asigură urgenţele pentru peste 1.200.000 de copii din toată ţara.
Serviciile ambulatorii sunt asigurate atât prin intermediul cabinetelor şi camerelor de gardă ale spitalului, cât şi prin intermediul Policlinicii Dorobanţi.
Spitalul oferă servicii de educaţie academică şi de cercetare în domeniul medical, fiind afiliat Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti. Toate celelalte unităţi de profil s-au format pe baza expertizei şi trainingului obţinute în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” din Bucureşti.
În anul 2005 a fost dat în folosinţă noul sediu al Clinicii de Chirurgie Plastică-Microchirurgie Reconstructivă şi Arsuri, într-o clădire nouă şi modernă. Este singura unitate din ţară cu acest profil şi, ca urmare a rezultatelor clinice, de cercetare şi educaţionale în domeniu a fost acreditată ca Centru European EBOPRAS în anul 2008. Aici funcţionează şi Banca de Piele, acreditată de Asociaţia Naţională de Transplant (ANT).
Serviciile medicale sunt asigurate de o echipă ce reuneşte peste 1000 de angajaţi, dintre care peste 130 sunt medici cu specializare în toate ramurile medicale de bază: pediatrie, chirurgie generală, chirurgie plastică, ortopedie, medicină de urgenţă, anestezie şi terapie intensivă, epidemiologie, servicii paraclinice etc.
DOTĂRI:
- Secţia clinică Chirurgie pediatrică I: 72 paturi
- Compartiment Hemato-Oncologie pediatrică: 10 paturi
- Secţia clinică Chirurgie pediatrică II: 39 paturi
- Sectia clinică Ortopedie pediatrică: 39 paturi
- Secţia A.T.I.:38 paturi
din care:
- Compartiment Terapie Intensivă Nou-Născuţi: 8 paturi
- Secţia Clinică Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă: 33 paturi
din care:
- Unitatea de Arsuri: 15 paturi, din care Compartiment A.T.I.: 7 paturi
- Compartiment Chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă şi arsuri: 18 paturi, din care 4 paturi postoperatorii.
- Secţia clinică Terapie Intensivă – Toxicologie: 25 paturi
- Secţia O.R.L.: 25 paturi
- Secţia clinică Pediatrie I: 25 paturi
- Secţia clinică Pediatrie II: 36 paturi
din care:
- Compartiment Cardiologie Pediatrică: 8 paturi
- Compartiment Terapie Intensivă: 8 paturi
- Secţia clinică Pediatrie III: 50 paturi
din care:
- Compartiment Gastroenterologie: 8 paturi
- Secţie Hemodializă: 7 paturi
din care:
- Compartiment Hemodializă: 7 paturi
- Unitate Primire Urgenţe (UPU) cu serviciu mobil de Urgenţe-Reanimare
- Camere de Gardă
În spital funcţionează 10 secţii clinice şi numeroase compartimente medicale, 19 departamente însoţitoare şi 17 ambulatorii de specialitate.
Rezultate vot:
As dori sa stiu daca aveti specialisti ptr proctologie sau unde ma pot adresa ptr fetița mea de 4 ani care are fisură anala interna va multumesc