Spectacolul „Disney On Ice – Reach For The Stars”, succes total

Spectacolul „Disney On Ice – Reach For The Stars” a adus la Bucureşti poveşti în mişcări de balet pe gheaţă, cu episoade de musical, dialoguri teatrale, culori vii şi artificii, provocând emoţii printre cei mai mici şi mai mari fani ai unora dintre cele mai cunoscute personaje ale desenului animat – Mickey şi prietenii, Ariel, Rapunzel, Belle, Bestia, Ana, Elsa sau Olaf.

Adulţi şi copii s-au conformat şi au venit mai devreme de ora începerii spectacolului. Primele vizite au fost la buticurile cu bunătăţi: floricele, vată pe băţ, îngheţată colorată, alte dulciuri, combinate cu doze semnificative de coroniţe de prinţese, săbii strălucitoare, baghete magice ameţitor de colorate, numai bune de speriat întunericul. Cu toate aceste ingrediente, copiii s-au instalat în gradene, înfofoliţi, unii cu părul ciufulit, aşteptând să se întâmple ceva pe gheaţa colorată.

Gazdele spectacolului au fost veteranii Mickey Mouse, simpatica Minnie Mouse, un Donald fotograf şi neîndemânaticul Goofy, care s-a şi răsturnat pe gheaţă, învelit într-o partitură. A fost şi prima explozie de râs general.

Primul spectacol a fost „Mica sirenă”, cu prinţesa Ariel şi părul ei roşu aprins, care îşi doreşte să trăiască pe uscat. În deschidere, crabul Sebastian a avut partea sa de glorie cu un dans exotic alături de o suită de sirene. „Pe toate meduzele!” – s-a strigat pe gheaţă, când tot oceanul a aflat că Ariel este îndrăgostită de un om pe care l-a salvat din furtună. Căluţi şi stele de mare, peşti multicolori, meduze amuzante sunt personaje care o ajută pe Ariel să treacă peste blestemul Ursulei, vrăjitoarea mării, şi să aibă o viaţă fericită.

În public, agitaţie de baghete magice, săbiile spintecă aerul, la marginea tribunelor se strâng prinţese cu voaluri creţe şi schimbă păreri. Pe scena îngheţată, o acrobaţie la înălţime, pe frânghie, încheie capitolul dedicat prinţesei mărilor.

„Donald arată ca un om de zăpadă!” – l-a caracterizat o fetiţă pe durduliul răţoi, care anunţa „O poveste încâlcită” sau „Rapunzel”, despre fetiţa cu părul magic încuiată într-un turn înalt. Un alt personaj, un căpcăun fioros, vrea să cânte la pian chiar dacă are un cârlig în loc de braţ.

„Uite un domn japonez pe patine!”, mai strigă cineva care i-a inspectat atent pe patinatori, printre cei mai buni din lume. Intră în scenă şi Flynn Rider, rebotezat Gheorghe Papagheorghe, fiind interpretat în filmul în varianta românească de Jorge, cântăreţ, dansator şi prezentator tv. Calul Maximus este cel mai mare ajutor al său. „Mama ştie tot”, „Am visul meu” şi „Viaţa mea s-a luminat” – au fost câteva dintre melodiile lumii lui Rapunzel. Încă o poveste cu final fericit.

„Partea a doua e mai lungă?” – întreabă un puşti după o oră de spectacol, când a fost acordată o pauză de 15 minute. Iar plimbări – buticuri, puţin pe afară, rugăminţi fierbinţi din partea celor mici în faţa bunătăţilor expuse. „Vreau!” a fost verbul la ordinea zilei.

„Frumoasa şi bestia” începe cu un Gaston arogant şi „caraghios”, după cum l-au simţit imediat copiii. Belle are o rochie albastră şi patinează frumos, chiar dacă ea e „fata cu capul în nori”, cam „ciudată”, dar „specială şi frumoasă”. O însoţesc obiectele însufleţite din castelul Bestiei – Doamna Ceainic, Ceasornicul, Ciob şi mulţi alţii, purtând unele dintre cele mai elaborate costume. Povestea este cunoscută, dar finalul celor de la Disney a fost spectaculos. Bestia devine un prinţ fermecător printr-un truc magic.

„De-abia aştept să o văd pe Elsa!”, a strigat o fetiţă cu căciulă roz. Pentru că organizatorii au păstrat una dintre cele mai emoţionante poveşti pentru finalul ochilor umezi. Regina gheţii a stârnit norii şi până la finalul showului a nins mai mereu peste gheaţa verzuie. A apărut şi omul de zăpadă Olaf, împiedicat, dulce pentru că vrea ca zăpada să fie purpurie şi nerăbdător să afle cum ar fi să se bronzeze. Un vis mărturisit pe muzică de cabaret. Un Olaf cu vocea actorului şi comediantului Mihai Bobonete.

Ana luptă să o recâştige pe sora sa, Elsa, se sacrifică şi o salvează, pentru că „iubirea adevărată topeşte o inimă de gheaţă”. Sunt lupte şi prin tribune, copiii s-au împărţit în găşti, îşi laudă costumele, ronţăie dulciuri, aplaudă timid cu palmele sau, dacă sunt ocupate, cu încălţările.

‘Disney On Ice – Reach For The Stars’ a început la Romexpo miercuri şi va avea ultimele reprezentaţii duminică, la ora 11,00 şi la ora 15,00.

„Disney On Ice – Reach For The Stars” a fost organizat de Amphitrion şi susţinut de AQUA Carpatica Kids şi Napolact.

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu