Sfaturi pentru perioada cu fluctuații frecvente de temperatură

Ne-am obișnuit deja cu vremea capricioasă. Azi este soare, iar temperaturile din termometre arată 17-20 de grade, mâine la meteo se anunță ploi, vreme rece și pericol de lapoviță și ninsoare în anumite zone. Fluctuațiile mari de temperature fac rău organismului și ne pun în situația de a ne îmbolnăvi.

În aceste perioade se recomandă să ascultați sfatul medicilor, să respecați regulile de igienă şi să  vă vaccinați antigripal, pentru evitarea îmbolnăvirilor.

Măsurile de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor,   folosirea batistelor  pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi, în special, prin gripă.  De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig.  În cazul în care este necesară deplasarea în spații deschise, este necesar să se folosească mijloacele de protectie adecvate.

Respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bogată în proteine, legume şi fructe, odihnă şi mişcare ( mers pe jos, cu bicicleta, patinaj, sporturi diverse, inclusiv mersul la sala de fitness) este esenţială pentru menţinerea unui corp sănătos.

De asemenea, persoanele vârstnice, în special cele cu afecțiuni cronice cardiace și respiratorii, este bine să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu