Sextingul, noul indicator al comportamentului sexual

Trimiterea fotografiilor sau a mesajelor electronice cu conținut sexual explicit  cunoscută ca și sexting, este foarte răspândită printre adolescenți și ar putea fi  în legătură cu comportamentul  sexual al acestora .

Rezultatul unui studiu publicat în  Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine au relevat faptul că în cadrul a 7 licee publice din Texas 1 din 4 tineri a trimis o fotografie nud , 50 % au fost rugați să trimită una și o treime au cerut asta prin e-mail. S-a dovedit că cei care trimiteau astfel de mesaje au avut întâlniri și au făcut sex față de cei care nu practicau sexting. Sextingul ar putea fi un indicator fidel al comportamentului sexual deși el nu este o cauză sau o consecință ci între ele există doar o asociere.

Cercetătorii sugerează că nu este niciodată prea devreme pentru  o discuție despre sexul protejat și comportamentele sexuale ale adolescenților. Părinții ar trebui să se informeze despre activitățile on-line ale copiilor lor adolescenți, să discute deschis cu aceștia despre sex și protecție.

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu