Prietenii soției dăunează grav bărbatului

Bărbații care au relații mai putin strânse cu prietenii soțiilor sau iubitelor acestora, decât au ele cu respectivii prieteni, au șanse foarte mari de a se inhiba sexual. Un studiu recent, publicat de Jurnalul American de Sociologie, realizat de Centrul de Sondaj Național al Universității din Chicago și citat de The New York Times, relevă faptul că riscul unei disfuncții erectile este cu 92% mai mare în cazul bărbaților ale căror soții (sau partenere) au prieteni cu care se află în relații mai apropiate decât ei înșiși, comparativ cu bărbații care sunt mai apropiați de prietenii comuni ai cuplului.

Studiul a evidențiat că, pe măsura creșterii în vârstă, efectul se estompează și chiar dispare, asta însă după vârsta de 70 de ani, când sexul nu prea mai contează.

Autorii studiului pretind că nu gelozia este de vină pentru efectul de diminuare a apetitului sexual la bărbatii ale căror partenere se înțeleg ”prea bine” cu prietenii cuplului, ci sentimentul de intruziune, de încălcare a vieții private și autonomiei de cuplu. Efectul, cu care se confruntă aproximativ un sfert dintre bărbați, este mai puternic în cuplurile în care femeia este jumătatea dominantă.

Psiholog Carmen Brândușan

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu