Omega-3 face minuni în reumatism
Omega-3 are efecte deosebite în reducerea durerilor articulare asociate cu condiţii inflamatorii, inclusiv din artrita reumatoidă, din bolile inflamatorii intestinale şi din dismenoree – se arată într-un studiu publicat în revista Medica Market.
Oamenii de ştiinţă spun că Omega-3 are un rol deosebit în sinteza prostaglandinelor, care au rol reglator a numeroase procese biochimice. La rândul lor, prostaglandinele au un rol important în funcţionarea tractului gastro-intestinal, al aparatului cardiovascular, reduc nivelul colesterolului şi al trigliceridelor, împiedică agregarea trombocitară şi scad riscul de ateroscleroză, hipertensiune arterială, infarct miocardic, măresc rezistenţa la infecţi şi cresc imunitatea organismului.
Cercetarea mai relevă că, creşterea sintezei prostaglandinelor are efecte antiinflamatoare fără reacţii adverse ca în cazul aspirinei sau al ibuprofenului, fiind adjuvante preţioase în afecţiunile reumatismale şi în alte inflamaţii cronice. În studiile de administrare s-a observat că efectele terapeutice ale acizilor graşi polinesaturaţi Omega-3 sunt evidente de obicei după aproximativ 3 luni.
Medicii recomandă celor bolnavi de reumatism consumul de ulei de peşte care este bogat în Omega-3 conţinând de obicei 18% acid eicosapentaenoic (EPA) şi 12% acid decosahexaenoic (DHA). Totodată, ei mai precizează că formele naturale de Omega-3 sub formă de esteri ai trigliceridelor au o rată de absorbţie dublă faţă de Omega-3 sub formă prelucrată de esteri etilici.
Comenteză pe Facebook