Ochelarii care îi fac pe orbi să vadă

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Oxford au creat “ochelarii bionici” care folosesc camere de mici dimensiuni şi un calculator de buzunar pentru a alerta posesorul de prezenţa obiectelor şi a oamenilor din jurul lor, informează Daily Mail.

Ochelarii bionici ar putea fi scoşi pe piaţă în aproximativ trei ani. Cu ajutorul lor, persoanele oarbe vor putea “vedea” din nou. Persoanele în vârstă, care suferă de boli de natura oftalmologică în urma cărora le este afectată vederea centrală, în timp ce vederea periferică rămâne funcţională, vor fi principalii beneficiari.

Doctorul  Stephen Hicks plănuieşte să facă câteva teste de laborator pe orbi, înainte de a înscrie 120 de persoane într-un studiu, care va dura doi ani şi va analiza utilizarea ochelarilor bionici atât în centrele comerciale, cât şi la domiciliu.

Ochelarii bionici sunt uşori, iar preţul pentru o pereche ar putea ajunge până la 1.000 de lire sterline. Dacă toate testele clinice vor avea rezultatele dorite, din 2014 ochelarii ar putea fi scoşi la vânzare.

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu