Miracole produse de banane

Bananele  sunt gustoase, sănătoase,  destul de ieftine și un  ingredient grozav pentru shake. Dar asta nu este totul, spun specialiștii. Ei  cred că expresia  “going bananas” (expresie care înseamnă a o lua  razna) provine  din efectul pe care îl au bananele asupra creierului. După ce veți citi  acest text, nu veți mai privi niciodată bananele cu  aceiași ochi. Iată de ce.

Aflux de energie

Bananele conțin trei zaharuri naturale – sucroza, fructoza și glucoza, combinate cu fibre. O banană oferă instantaneu un aflux susținut și substanțial de energie. Energie pentru a face mișcare timp de 90 de minute, aproape neîntrerupt. Cercetările au demonstrat că numai două banane oferă  destulă energie pentru  un efort fizic extenuant de 90 de minute. Nu este de mirare că banana este  fructul numărul unu în rândul atleților de performanță ai lumii.

Ameliorarea problemelor medicale și a bolilor 

Dar energia este numai unul dintre modurile în care banana ne poate ajuta să ne menținem în formă. Ne poate ajuta să înfruntăm sau să prevenim un număr substanțial de boli și probleme, ceea ce o face să fie obligatorie în meniul zilnic.

Iată în continuare o listă cu cele mai bune efecte pe care le are.

Putere pentru creier: 200 de elevi de la o școala din Twickenham (Middlesex, Marea Britanie) au fost ajutați să-și treacă examenele anuale cu rezultate mai bune mâncând banane la micul dejun, în pauză și la prânz, în încercarea de a-și îmbunătăți puterea creierului. Cercetările au arătat că acest fruct ce conține o cantitate mare de potasiu poate ajuta procesul de învățare prin îmbunătățirea atenției.

Pericolul constipației, eliminat

Având un conținut ridicat de fibre, bananele pot fi incluse în dieta în scopul restabilirii funcționării normale a intestinelor, ajutând la depășirea constipației fără a mai fi nevoie de laxative.

Mahmureala, pusă pe fugă de banane

Unul dintre remediile cele mai rapide de a vindeca mahmureala este prepararea unui milkshake de banane, îndulcit cu miere. Banana calmează stomacul și, cu ajutorul mierii, ridică nivelul zahărului din organism, în timp ce laptele calmează și rehidratează corpul.

Arsurile la stomac, anihilate de banane

Aceste minunate fructe au un efect natural antiacid în corp, deci dacă suferiți din cauza arsurilor gastrice, încercați să mâncați câteva banane pentru a calma durerea.

Ciupiturile de țânțar, calmate cu banane

Înainte de a căuta crema potrivită împotriva diverselor ciupituri de insecte, încercați să frecați zona afectată cu partea interioară a cojii de banană. Mulți oameni cred că are un succes uimitor în reducerea umflării și iritării la locul ciupiturii.

Nervii, calmați cu banane

Bananele au un conținut ridicat de vitamine din complexul B, care ajută la calmarea sistemului nervos.

Supraponderali și stresați la muncă?

Studiile efectuate la Institute of Psychology din Austria au descoperit că stresul de la serviciu duce la poftă de alimente care aduc confort, precum ciocolata și cipsurile. Cercetarea, efectuată pe 5.000 de pacienți ai spitalului, a arătat că cei mai grași dintre subiecții care au participat la studiu aveau șanse mai mari de a avea un nivel ridicat de stres la locul de muncă. Studiul a tras concluzia că, pentru a evita poftele induse de panică, trebuie să controlăm nivelul de zahăr din organism cu ajutorul gustărilor cu nivel ridicat de carbohidrați la fiecare două ore pentru a menține stabil nivelul zahărului.

Combate stresul

Potasiul este un mineral vital, care ajută la normalizarea pulsului, trimite oxigen către creier și reglează echilibrul hidric al organismului. Atunci când suntem stresați, rata metabolismului crește, reducând astfel nivelul potasiului. Acesta poate fi echilibrat cu ajutorul unei gustări formate din banane, care au un conținut ridicat de potasiu.

Negii dispar cu banane

Mulți oameni preocupați de alternative naturale jură că dacă doriți să scăpați de un neg, puteți pune pe el o bucată de coajă de banană, cu partea galbenă în afară. Puteți menține această compresa cu ajutorul unui plasture sau leucoplast medicinal.

Bananele și merele

Așadar, o banană este într-adevar un remediu natural al multor boli. Dacă am face comparatie cu un măr, are de patru ori mai multe proteine, de două ori mai mulți carbohidrați, de trei ori mai mult fosfor, de cinci ori mai multă vitamina A și fier și de două ori mai multe alte vitamine și minerale. Este bogată și în potasiu și este unul dintre cele mai valoroase alimente pe care le avem la îndemână.

Încă un secret: crema de pantofi
Vreți să vă lustruiți repede pantofii? Luați partea interioară a cojii de banană și frecați direct pantoful. Apoi ștergeți cu o cârpă uscată.

Nu-i așa ca este un fruct uimitor?

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu