Mâncarea nesănătoasă ne îmbătrânește

Un mod de viaţă nesănătos poate face oamenii să pară mai bătrâni, arată un studiu realizat recent de firma Unilever. Oamenii de ştiinţă au observat că un nivel ridicat de zahăr în sânge, asociat cu o viaţă nesănătoasă (mişcare insuficientă, mâncare nerecomandată) pot lăsa mai repede urme pe faţă. Ei consideră că o persoană care nu trăieşte sănătos pare mai bătrână decât este de fapt.

După ce au măsurat glicemia la 602 persoane, cercetătorii au arătat fotografiile acestora unor voluntari cărora li s-a cerut să estimeze vârsta celor din imagini. Persoanele sănătoase au fost percepute ca fiind mai tinere. Cei care aveau un nivel ridicat de zahăr, dimpotrivă, dădeau impresia că au un an mai mult. Diabeticii păreau, în medie, cu 18 luni mai în vârstă.

Teoria avansată de oamenii de știință este că acumularea de zahăr are legătură cu colagenul, proteina care face pielea suplă. Cu cât se acumulează mai mult zahăr, cu atât se scapă mai greu de el şi omul nu poate părea mai tânăr. O altă ipoteză este că glucoza ar împiedica producerea de insulină, accelerând prin urmare procesul de îmbătrânire.

Studiul demonstrează în cele din urmă că, în afară de sănătate, un mod de viaţă nesănătos poate afecta şi imaginea generală.

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu