Igiena excesivă poate fi dăunătoare

Expunerea la substanțe anti-microbiene  de  tip triclosan și la parabeni este asociată cu sensibilizarea alergică. S-a descoperit că  există o asociere dependentă  de concentrație între  substanțele anti-microbiene, alergenii din aer și  sensibilizarea la alimente care duce la dezvoltarea alergiilor alimentare. Informațiile au apărut în numărul online al revistei Journal of Allergy and Clinical Immunology.

Riscul de a dezvolta alergii  din această cauză este mai mare în cazul bărbaților, dar aceste produse nu s-au dovedit asociate cu producerea de astm alergic , wheezing sau creșterea IgE.

Cercetătorii sunt de părere  că cei care vor dezvolta alergii au fost expuși încă din copilărie unor factori care vor determina un răspuns alergic exagerat.  Studiul identifică agenții de curățare și dezinfecție și parabenii întâlniți  în produsele cosmetice că pot crește sensibilitatea organismului uman la anumiți alergeni din mediu.

Aceste produse sunt unele care distrug flora microbiană, dovedită ca având efect protector împotriva alergiilor.  Descoperirile vin să întărească  ideea anterioară emisă de oamenii de știință, că prea multă igienă poate fi dăunătoare.

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu