Iezer Adventure – aventură ATV și Enduro în Masivul Iezer

Vara aceasta se încheie cu una dintre cele mai dificile competiții de aventură în teren accidentat. A doua ediție a Iezer Adventure se va desfășura în acest an în perioada 31 august – 2 septembrie pe terenul dificil și înșelător de la poalele masivului Iezer și va fi pusă în mișcare de Mercedes-Benz Vans România.

Ediția de anul acesta va alinia la start peste 300 de concurenți, care vor încerca să obțină cel mai bun timp pe parcursul traseului de 500 de kilometrii însumați. Și în 2018 competiția se anunță a fi una internațională, cu participanți veniți tocmai din Ungaria, Polonia, Austria, Germania și Ucraina. De asemenea, o mare parte dintre ei au luat parte și în cadrul Iezer Adventure 2017, fiind deja familiarizați cu dificultatea terenului din zonă.

Specialiști sau nu, participanții se vor putea bucura de provocările traseului pe două sau pe patru roți. Înscrierile au fost deja deschise pe site-ul www.iezeradventure.com și îi împart pe doritori în două clase principale: MOTO și ATV.

Cei care iubesc aventura pe două roți au la dispoziție clasa MOTO, împărțită la rândul său în mai multe niveluri de dificultate. Temerarii vor fi puși la grea încercare dacă se vor înscrie în clasa Profi, dedicată doar celor care au suficientă experiență în explorarea terenului accidentat. Pentru cei care vor doar să încerce senzații tari există alte trei clase de dificultate: Expert, Hobby și Veteran.

După cum o sugerează și numele, a doua categorie va fi adresată celor care caută adrenalina folosindu-se de ATV-uri, Quad-uri și de vehicule Side by Side. În funcție de experiență, concurenții vor putea tura motoarele la maxim în clasa Extreme sau vor putea să se bucure de traseu și să capete experiență la clasa Adventure.

Și pentru că acest sport nu cunoaște granițe nici la noi în țară, și reprezentantele sexului frumos vor avea la dispoziție o clasă separată în cadrul categoriei MOTO.

Orice astfel de competiție are nevoie și de o galerie. Prin urmare, suporterii participanților vor avea la dispoziție o zonă dedicată pentru a-și petrece timpul liber sau pauzele dintre probe. Zona de agrement va fi organizată și anul acesta în cadrul Pensiunii Brătioara, gazda evenimentului. Fanii vor găsi aici zone de luat masa, un magazin cu obiecte promoționale Iezer Adventure, o zonă pentru degustare de vin, un stand dedicat pentru noile Mercedes-Benz Clasa X și Mercedes Sprinter și o scenă pe care va concerta trupa Vunk în seara de 1 septembrie. Pe parcursul celor trei zile de concurs vor exista periodic excursii în off-road pentru spectatori, dar și un tur ghidat pentru cei care vor să vadă live cele mai dificile și spectaculoase probe de pe traseu.

Iezer Adventure va trage linie în data de 2 septembrie, după ce îi va premia pe cei mai buni sportivi cu ajutorul sponsorilor evenimentului, printre care Mercedes-Benz Vans, Vitalis , Dr Oetker, Alka, ASP Group Distributing, NILS, Pepsi și Cramele Cricova.

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu