Efectele consumului de ceai verde

Consumul unei cantități mari de ceai verde ar putea inhiba creșterea tumorilor de prostată, prin scăderea inflamației și stimularea apoptozei( moarte celulară programată). În cadrul studiului, la pacienții care au consumat 6 cești de ceai verde pe zi timp de 2 luni, valoarea PSA era semnificativ mai mică decât cea înregistrată inițial. Antigenul prostatic  este un marker al activității celulare de la nivelul prostatei.

Studiile experimentale și in vitro au demonstrat  efectul protector al ceaiului verde împotriva unor forme de cancer. Într-un studiu italian,s-a demonstrat că catechinele din acesta au încetinit progresia către cancer fără  efecte adverse semnificative.

Ceaiul verde este foarte bogat în poli-fenoli și s-a demonstrat că aceștia pătrund în prostată, reducând nivelul inflamației ceea ce se traduce prin scăderea unor markeri specifici. Pe baza acestui studiu nu se pot face recomandări clare de dietă dar s-a stabilit cantitatea de ceai care ar fi eficientă, fiind necesare alte studii pentru a stabili cu exactitate durata tratamentului și eficacitatea de a preveni cancerul de prostată a ceaiului verde.

 

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu