Efectele benefice ale produselor pe bază de miere

Mierea polifloră folosită ca adjuvant în tratarea rănilor, le poate vindeca, minimizând astfel apariția crustelor și a necrozei și reducând zona afectată, după cum se arată într-un studiu publicat în  International Wound Journal.

Cercetarea efectuată pe pacienți europeni cu diferite răni a arătat că dintre cei care au primit tratament local adjuvant  cu miere, 30% s-au vindecat complet și 53% au evoluat pozitiv. Unguentul pe bază de miere a păstrat rănile mai curate și  a dus la scăderea durerilor raportate de pacienți.

Și în alte cercetări anterioare s-a dovedit efectul de accelerare a vindecării atribuit mierii, una dintre cele mai utile fiind cea obținută din Leptospermum scoparium (manuka). Efectele ei antimicrobiale sunt cunoscute, fiind folositoare împotriva bacteriilor, uneori rezistente la tratamentul antibiotic, de tipul stafilococului auriu.

Produsele speciale pe bază de miere pot fi folosite în tratamentul ulcerelor apărute la nivelul membrelor inferioare, în afecțiuni ca insuficiența venoasă, arterială sau diabet.

În ciuda multor articole de specialitate, folosirea mierii în medicină este privită încă cu scepticism de către cadrele specializate.

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu