Cum să scapi de rapid de răceală? Sfaturi și recomandări pentru a te pune pe picioare

 

Mai ales în sezonul rece, răcelile sunt foarte frecvente. În cazul în care nu este nimic grav, nu se recomandă medicamentele puternice sau antibioticele. E suficient să îți ajuți corpul să treacă peste, stimulând metabolismul.

Iată câteva sfaturi și recomandări pentru a scăpa repede de o răceală fără să faci abuz de medicamente.

Sfaturi și recomandări pentru a te pune rapid pe picioare după o răceală

O răceală serioasă este, de obicei, însoțită de durere de cap, stare generală de rău și slăbiciune, nas înfundat și durere în gât. Dacă medicul recomandă, poți lua antiinflamatoare sau analgezice, dar poți și să încerci remedii mai naturale pentru a scăpa de neplăceri. Poți să tratezi răceala cu produse naturiste, care îți vor ajuta organismul să lupte cu boala.

În plus, ceaiurile fierbinți sunt recomandate în aceste cazuri. E bine să adaugi și puțină miere și lămâie, care calmează durerile de gât. Cel mai bun lucru în cazul unei răceli este să rămâi hidratat, bea multe lichide pe parcursul zilei, în special apă, deoarece ne ta ajuta să elimii mucusul. Evitarea alcoolului este, de asemenea, importantă, deoarece acesta deshidratează organismul.

O altă idee bună este mâncarea caldă, în special cea moale, deoarece reduce inflamația și ameliorează eficient simptomele răcelii, supele și ciorbele sunt binevenite în aceste situații.

Un alt remediu excelent sunt dușurile fierbinți. Ajută la eliminarea mucusului și la decongestionarea nasului. În timpul acestuia, este recomandat să inhalezi aburul fierbinte, încet, apoi să tușești și să sufli nasul, curățând astfel căile respiratorii. De asemenea, este bine să intri într-o cadă cu apă foarte fierbinte și să stai în acolo aproximativ 20 de minute.

Adăugarea vitaminei C în dieta ta este o altă idee bună, deoarece protejează mucoasele nasului, faringelui și laringelui, prevenind inflamarea acestora și producerea mai mult mucus. Poți să bei suc de portocale sau kiwi.

Și activităție fizice sunt benefice în momentele în care ești răcit. Făcând exerciții fizice blânde (atât timp cât ai putere) te poate ajuta să te recuperezi mai repede, deoarece vei respira mai intens și vei elimina mucusul. Ar trebui să fie un sport ușor, cum ar fi stretching-ul sau yoga. Practicarea regulată a acestor exerciții previne apariția răcelilor, deoarece metabolismul organismului nostru este stimulat.

Nu uita să treci pe la medic. În cazul în care simptomele nu se ameliorează, trebuie să vorbești cu doctorul tău. Ai putea să iei în calcul și o infecție cu Covid-19, și trebuie să ai mare atenție la acest aspect și să faci pașii recomandați de un specialist, întrucât această boală poate cauza probleme de sănătate serioase și sechele, chiar dacă nu se văd din prima.

Nu sunt recomandate antibioticele pentru o răceală banală. Acestea sunt prescrise de medic în cazul în care ai dezvoltat o infecție a gâtului sau urechii și vor servi la combaterea ei. Pentru o răceală comună, un antibiotic va duce doar la slăbirea organismului.

Sănătatea este cea mai importantă. Trebuie să te asiguri că totul funcționează cum trebuie și, nu uita, un sistem imunitar puternic poate să facă față multor încercări. Asigură-te că organismul tău este bine protejat.

Sursa foto: Shutterstock.com

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu