Cum ne periclitează OMEPRAZOLUL sănătatea

Omeprazolul – pansament gastric ce ne distruge sănătatea!

OMEPRAZOLUL este un inhibator al acidului gastric, acid care este extrem de necesar organismului pentru regularizarea digestiei şi eliminarea microbilor.

Mulți dintre noi îl luăm pentru bolile digestive, dar adevărul este că acest medicament face și foarte mult rău, pe termen lung. Omeprazolul nu este chiar un protector gastric, deşi cu toţii credeam asta. Acesta tratează gastrita prin formarea unei dependenţe.

Luat cu regularitate, pentru mai mult de 1 an, medicamentul afectează absortia de Vitamina B12, ducând la apariţia anemiei, depresiei, demenţei şi afecţiunilor neurologice. Omeprazolul poate afecta astfel sever sistemul nervos.

Vitamina B12 se află în strânsă legătură cu producţia de celule roşii în organism. Atunci când organismul începe să aibă probleme cu absorbţia acestei vitamine, declanşează simptome precum oboseala şi epuizarea.

Un alt pericol al utilizării omeprazolului este acela că poate scădea absortia de calciu, ducând la fracturi şi probleme musculare.

În plus, acest răspândit protector gastric este asociat cu multe disfuncţii respiratorii, mai ales la persoanele în vârstă. Monica Hidalgo, profesor în cadrul Factultății de farmacie din Costa Rica spune că avem nevoie de acid gastric, pentru a ne proteja organismul de viruşi şi bacterii. Dacă consumăm omeprazol, acidul gastric este distrus, făcând loc agenților toxici.

Un studiu recent, efectuat în cadrul Institutului Kaiser Permanente din SUA, având ca subiect omeprazolul, a evaluat 26 de pacienţi ce luau o anumită cantitate de omeprazol, zilnic, timp de 2 ani.

Rezultatele sunt terifiante: aceste persoane prezentau un deficit de 65% al vitaminei B12, în comparaţie cu persoanele care nu au folosit niciodată acest medicament.

 

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu