Contracepţia la masculin. “Anticoncepţionalele” pentru bărbaţi
Metodele de contracepţie la bărbaţi sunt puţine comparativ cu metodele contraceptive existente pentru femei. Principalele metode de contracepţie la bărbaţi sunt prezervativul, contracepţia hormonală (disponibilă în variantă injectabilă, de cele mai multe ori), vasectomia şi abstinenţa periodică, spune Dr. Borbala Koo, Preşedinte Societatea de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală pentru sănătatea.tv.
Fără pilule
Prezervativul este principala metodă de contracepţie la bărbaţi. De asemenea, este una dintre cele mai sigure metode prin care se poate preveni îmbolnăvirea de boli cu transmitere sexuală (BTS). Bărbaţii pot opta, de asemenea, la contraceptive hormonale injectabile, substanţe ce necesită o administrare la un interval de aproximativ o lună.
O altă variantă o reprezintă vasectomia, o formă chirurgicală simplă de sterilizare masculină. Potrivit medicilor, în urma acestei operaţii capacitatea sexuală a bărbatului nu se schimbă. Acesta poate întreţine în continuare contacte sexuale, poate avea erecţie, poate ejacula, cu menţiunea că sperma nu mai conţine spermatozoizi.
Deşi au fost încercate diverse combinaţii biochimice obţinute în laborator sau din plante, combinaţii hormonale de testosteron şi progesteron ori extrase din papaya, până în prezent toate acestea nu s-au concretizat sub forma unei pilule, ci mai degrabă sub forma unul implant subcutanat de contraceptive hormonale destinate bărbaţilor.
Injecţia cu silicon impiedică trecerea spermatozoizilor şi ar putea fi o alternativă la vasectomie şi prezervativ.
Un contraceptiv pentru bărbaţi, numit “The Intra Vas Device”, ar putea fi disponibil peste aproximativ doi ani, cred cercetatori americani de la Shepherd Medical Company. Spre deosebire de vasectomie, acest nou dispozitiv este reversibil, iar pe de altă parte, este mai puţin stânjenitor decât prezervativul.
Comenteză pe Facebook