Cât de important este micul dejun

Persoanele care iau micul dejun în fiecare zi au un risc mai scăzut de a dezvolta diabet zaharat de tip 2 se arată într-un studiu prezentat la a 72 –a sesiune științifică  a  Asociației Americane pentru  Diabet.

Cercetătorii au efectuat o analiză în rândul a 3.598 persoane care au fost inițial examinate între anii 1985-1986 și apoi la vizite la 2, 5, 7, 10, 15 și 20 de ani. Pentru fiecare zi din săptămână când au consumat micul dejun s-a înregistrat o scădere cu 5 % a riscului pentru diabet. Comparativ cu participanții care luau micul dejun de până la 3 ori pe săptămână, cei care aveau acest obicei de 5 ori pe săptămână au avut o reducere a riscului de a se îmbolnăvi  cu 31 % și de asemenea s-au îngrășat mai puțin decât ceilalți .

Participanții cu o dietă bogată în alimente de o calitate superioară  au avut de asemenea un risc pentru diabet mai mic, dar frecvența consumării micului dejun a fost mai importantă în apariția diabetului.

Nutriționiștii recomandă ca cea mai importantă masă a zilei-micul dejun să nu fie sărită iar acum avem și confirmarea că acest lucru ne ferește de diabet.

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu