Tudor Toma

SPECIALIZARE: PNEUMOLOGIE
LOC DE MUNCĂ: CLINICA MEDICUM

Dr. Toma a absolvit Facultatea de Medicină la Iași, în anul 1993, oraș unde a făcut și pregătirea postuniversitara ca rezident de pneumologie. În Iași, a contribuit la lansarea și dezvoltarea ediției în limba română a British Medical Journal, al cărei editor a fost pentru primii trei ani (1994-1997).

În anul 2000 a plecat la Londra și a lucrat la Royal Brompton Hospital, Imperial College, University of London, unde și-a făcut doctoratul (PhD) în bronhoscopie intervențională. În teza de doctorat a descris pentru prima dată în lume un tratament minim invaziv, endoscopic, pentru pacientii cu emfizem: reducerea volumelor pulmonare pe cale endoscopică.

Dupa ce și-a terminat studiile doctorale, dr. Toma a lucrat ca medic în secții de terapie intensivă respiratorie și medicină internă la University College London și Homerton University Hospital din Londra. Din 2007, dr. Toma este Consultant Respiratory Physician (echivalent cu medic primar) la University Hospital Lewisham, Londra, și are o activitate de educație medicală pentru studenții de la Guy’s, King’s and St. Thomas’ School of Medicine din Londra, dar și pentru studenții din România, în calitate de Profesor Asociat al Universitatii de Medicina și Farmacie Iași.

Dr. Toma conferentiază frecvent la întâlniri internaționale pe tema tratamentelor endoscopice pentru emfizem. Ca alte activități, este interesat de studii de cercetare în educația medicală și de legatură dintre pictură și interpretarea imaginilor în medicină.

Dr. Tudor Toma
Consultant Respiratory Physician, Londra
Doctor în științe medicale (Londra)
Profesor Asociat, UMF Iasi


Te rugăm să votezi


Rezultate vot: 5/5 (2)

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu