5 Motive pentru care cunoștințele de prim ajutor sunt esențiale în viața noastră!

5Există numeroase motive pentru care oamenii nu urmează programe de pregătire a primului ajutor.

Sunt prea ocupați. Nu știu unde să meargă. Ei cred că au deja suficiente cunoștințe sau cred că accidentele se întâmplă cu alte persoane, nu de față de ei sau de prietenii, familia și colegii lor.

Întrebați orice persoană care a urmat un program de formare în domeniul primului ajutor dacă merită și răspunsul dvs. va fi “Da!” Având în vedere cunoștințele de prim ajutor în primul rând este esențial și aici aveți prezentate cele mai importante 5 motive pentru care cursurile de prim ajutor sunt bine venite în viața noastră.

Cursurile de prim ajutor înseamnă mult mai mult decât să salvezi vieți.

Este adevărat, cunoașterea procedurilor de prim ajutor ajută, fără îndoială, la salvarea vieții. Asta nu e totul; oferind imediat primul ajutor adecvat poate contribui la reducerea timpului de recuperare a unei persoane și poate face diferența între pacientul care are un handicap temporar sau pe termen lung.

Veți învăța cum să rămâneți liniștiți în situații de urgență și veți învăța metodele pentru a vă ajuta să reamintiți pașii pe care trebuie să îi urmați. Pregătirea de prim ajutor vă va face mai siguri pe voi, mai confortabili și, prin urmare, va fi mai eficient pentru persoană căruia îi acordați primul ajutor.

Vă permite să creșteți confortul pacientului.

Nu toate accidentele, rănile sau bolile necesită o excursie la spital, dar nu înseamnă că nu provoacă durere și suferință pentru pacient. Un copil care plânge din cauza unei fracturi sau cu o febră  mare este în durere și suferă. Cunoscând cum să acționați – chiar și prin folosirea unor tehnici simple, cum ar fi aplicarea corectă a unui pachet de gheață sau utilizarea bandajării adecvate, veți ajuta la ameliorarea disconfortului lor. De asemenea, veți oferi sprijin emoțional, rămânând calm și hotărât,  ceea ce îi va face să se simtă mai siguri și să își reducă nivelul de anxietate.

Vă oferă instrumente pentru a preveni situația să se înrăutățească.

În unele situații, în cazul în care un pacient nu primește îngrijire medicală de prim ajutor imediat, situația se va deteriora – adesea rapid. Prin asigurarea unei îngrijiri de bază, puteți stabiliza un pacient până când ajunge la serviciile medicale de urgență. Veți învăța cum să utilizați articolele de uz casnic ca instrumente dacă nu este disponibil un kit de prim ajutor, ceea ce înseamnă că veți putea face față mai multor situații.

Veți fi, de asemenea, instruiți în modul de colectare a informațiilor și a datelor despre ceea ce s-a întâmplat și despre starea pacienților. Aceste informații vor fi transmise serviciilor de urgență, ceea ce le va economisi timp – veți fi o legătură valoroasă în lanțul de supraviețuire.

Creează încrederea în grijă și protecție.

Având o cunoaștere de bază a primului ajutor înseamnă că veți fi încrezători în abilitățile și abilitățile dvs. în ceea ce privește administrarea primului ajutor. Prin formarea de prim ajutor, vă ajută să reflectați asupra dvs. și asupra modului în care dumneavoastră și alții reacționați în anumite situații. Având această înțelegere vă va spori încrederea într-o gama largă de situații non-medicale de zi cu zi.

Încurajează o viață sănătoasă și sigură.

Unul dintre primele lucruri pe care le veți învăța în timpul pregătirii de prim ajutor este că trebuie să aveți grijă de tine și să vă asigurați siguranța dumneavoastră ca o prioritate. Nu este egoist, este practic. Păstrați-vă în siguranță înseamnă că sunteți în poziția de a vă ajuta pe ceilalți, în loc să aveți nevoie de ajutor personal.

Veți învăța, de asemenea, despre importanța vieții sănătoase și despre modul în care obiceiurile și opțiunile de stil de viață pot crește sau reduce riscurile de apariție a unor probleme cum ar fi boala coronariană. Având aceste cunoștințe, vă veți face mai conștienți de starea sănătății dumneavoastră și de alertă asupra posibilelor pericole create de împrejurimile dumneavoastră.

Dacă sunteți hotărât să urmați un astfel de curs de prim ajutor, ele sunt organizate de Asociația Succes în Educație și Sport. Cursurile sunt susținute de către un cadru medical specialist.

Înscrierile se fac pe: https://asociatiasucces.ro/curs-de-prim-ajutor/

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu