(VIDEO) Primarul Gheorghe Voicu a aplicat cu succes standardele de protecție împotriva răspândirii COVID-19 în comuna Bârla

Primarul Gheorghe Voicu a spus într-un interviu cum a reușit să aplice cu succes în comuna Bârla standardele de protecție împotriva răspândirii COVID-19. Edilul a prezentat în acest sens investițiile deosebite realizate pe latura medicală care s-au făcut pentru cetățeni, ca o confirmare a îndeplinirii obiectivelor pe care și le-a asumat încă de acum patru ani de zile . De asemenea, el a vorbit depre campania de plantare de puieți, acolo unde alții au defrișat, care vor reprezenta plămânul comunei.

“Comunitatea trece prin momente mai grele. Întreaga țară, lume trece prin momente mai grele având în vedere pandemia de gripă COVID-19. Există respectul între noi, iar înainte de a fi Primar sunt OM, mai ales că multora dintre oamenii de aici le-am fost profesor. (…) Într-adevăr acum avem în Barla un număr de 33 de cazuri izolate la domiciliu. Oamenii au înțeles foarte bine că trebuie pentru binele lor și al comunitatii, sa respecte cu sfințenie acest lucru, să stea izolați la domiciliu”.

În drumul spre Bârla, pe ambele părți ale șoselei se observă plantați sute de puieti de copaci.

“Am avut o campanie de plantare pe care am început-o în toamna – iarna anului trecut, când am plantat o sută și ceva de platani. Anul trecut am plantat niste tui, iar anul acesta am reluat campania de plantare. Suntem aproape de a finaliza plantarea celor șase sute de plopi euro-americani, pe marginea drumului județean în general. Acolo am plantat în zonele în care alții au defrișat. Suntem de aici toți și pentru noi contează foarte mult acest lucru, pentru noi arborii plantati reprezinta plămânul nostru“.

De asemenea, în comuna Bârla s-au făcut investiții deosebite pe latura medicală pentru cetățeni.

“Nu stăm totuși foarte bine să știți pe partea această medicală, cum România nu stă foarte bine. Dar slavă Domnului, în comparație cu alte localități avem doi medici care sunt de aici. Care sunt profesioniști, își iubesc oamenii și în felul acesta reușim să trecem cu bine de foarte multe ori peste problemele pe care le avem. Sunt locuri în care la momentul acesta nu sunt medici în localitate (…) Spre exemplu, în satul Mozăceni-Vale am înființat un centru de permanență medicală care să ofere servicii de specialitate persoanelor care sunt în dificultate. (…) Sunt șase Centre de Permanență Medicală în Județ, unul dintre ele se afla la Bărla. Mulțumim tuturor celor care au ajutat la îndeplinirea acestui obiectiv pe care eu mi l-am asumat încă de acum patru ani de zile. (…) În curând o să inaugurăm un alt spațiu Punct Sanitar, în satul Mândra, care să fie adus încă o dată mai aproape de cetățean“, a încheiat Primarul Gheorghe Voicu.

 

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu