Vitamina care topește grăsimea, protejează inima și îți face părul să arate grozav!

 

Uleiul de pește este o substanță bogată în acizi grași polinesaturați cum ar fi omega-3, precum și steroli, care au numeroase beneficii pentru sănătate. Uleiul are proprietăți puternice antioxidante și cardioprotectoare și a fost folosit timp de secole, dar a fost uitat în ultimele câteva secole. Cu toate acestea, își recapătă acum popularitatea datorită conștientizării sporite cu privire la stilul de viață sănătos, cu o mulțime de activitate fizică și nutriție adecvată.

Uleiul de pește este disponibil sub formă lichidă sau capsulă. Este mult mai ieftin în stare lichidă, dar gustul și mirosul este destul de puternic, motiv pentru care oamenii cumpără capsule. Pe lânga ulei, capsulele conțin și gliceride ale căror componente principale sunt acidul oleic, acidul palmitic, acizii grași omega-3 și omega-6. Toate celelalte elemente sunt prezente în cantități mai mici.

Când vin în contact cu oxigenul, omega-3 se corodează rapid, dar capsulele din gelatină previn oxidarea și cresc longevitatea produsului.

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de pește

Uleiul de pește conține o concentrație mare de vitamina A și D, care poate îmbunătăți creșterea celulelor pielii și  a mucoaselor. Aceste vitamine fac  uleiul minunat pentru piele, păr și unghii, de accea femeile ar trebuie să îl utilizeze cu regularitate. Vitamina D poate reduce anxietatea, stresul și crampele musculare. De asemenea, îmbunătățește absorbția de calciu în corp, ceea ce este vital pentru sănătatea pielii și a oaselor. Vezi mai departe cum îți poți prepara o mască cu ulei de pește care face minuni pentru ten:

Amestecă o linguriță de ulei de pește și miere, apoi aplică masca pe față și las-o să acționeze 5 minute, apoi clătește cu ceai de mușețel rece.

Lasă-ți pielea uscată după aceea, și repetă procedura la fiecare câteva zile pentru cele mai bune rezultate.

Mare parte din beneficiile uleiului sunt datorate acizilor grași omega-3. Aceștia previn dezvoltarea bolilor cadriovasculare, reduc cantitatea de colesterol din sânge precum și riscul de arteroscreloză. Acizii grași sprijină circulația, reduc riscul producerii unui cheag de sânge și previn dezvoltarea unui ritm neregulat al bătăilor inimii. Iar beneficiile nu se opresc aici – conform unor studii, ei reduc în mod semnificativ riscul de a face diabet și protejează fibrele nervoase și țesutul conjunctiv al organismului.

Arde grăsimile saturate

Mulți nutriționiști recomandă acest ulei și ca supliment pentru pierderea în greutate. Conform unei cercetări din Australia, oamenii care iau 6 gr. de  ulei de pește pe zi și fac mișcare 45 de minute pe zi au un profil lipidic mult mai bun decât cei care nu fac asta. Combinația de activitate fizică și ulei de pește reduce din grăsimea corporală, în timp ce uleiul în sine îmbunătățește și funcția creierului de asemenea. Multe cercetări au arătat că o capsulă de ulei de pește pe zi este una din cele mai bune prevenții împotriva demenței.

Uleiul de pește este un supliment pe scară largă utilizat de culturiști, deoarece ajută mușchii să se dezvolte și să-i hrănească cu vitamine și minerale esențiale.

Ginecologii recomandă uleiul de pește femeilor care au perioade menstruale dureroase și complicate, în timp ce bărbații ar trebui să-l ia pentru a preveni cancerul de prostată. Și cu toate că uleiul este benefic, ar trebui să consulte întotdeauna un medic înainte de a-l utiliza.

Experții sugerează evitarea uleiului dacă suferi de afecțiuni ale glandei tiroide sau de un surplus calciu și vitamina D. Întotdeuna capsulele de ulei de pește trebuie consumate după instrucțiunile recomandate:  ia 1-2 capsule de 2-3 ori pe zi în timpul meselor și continuă tratamentul o lună. Uleiul trebuie luat în timpul mesei deoarece luându-l pe stomacul gol poate cauza tulburări digestive.

ATENȚIE: Nu lua uleiul împreună cu multivitamine! Include pește, cum ar fi somon în dieta ta de zi cu zi. Acest pește este o sursă naturală de omega-3, sursă care poate îmbunătăți în mod semnificativ sănătatea dumneavoastră.

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu