Semnale ce îți arată că poți fi o victimă a virusului HIV

HIV (virusul imunodeficienţei umane) este o boală mortală, cunoscută  și ca cea mai gravă boală cu transmitere sexuală. Contactarea virusului se face prin contact sexual neprotejat, de la mamă la făt în timpul sarcinii sau prin transfuzii cu sânge infectat.

După cum bine stiți, orice boală are un început foarte ușor, chiar insesizabil. Însă, mare atenție la schimbări ale corpului pe care le observați, nu le neglijați.

Iată câteva infomații utile despre cele mai comune semne și simptome ale HIV.  De reținut și transmis prietenilor și familiei.

Febră

Dacă suferi de gripă, febra aparută brusc poate fi un lucru normal. În orice caz, dacă febra peristă o perioadă îndelungată, atunci ai nevoie de un consult medical și de niște teste de sânge. Trebuie să știi că febra este un simptom important al HIV.

Oboseală

În acest punct trebuie să știi că virusul HIV îți afectează în mod direct rezistența. De asemenea, acest virus îți scade nivelul de energie. Așa că, dacă te simți obosit tot timpul,  dacă ai durei de spate și de articulații chiar și la efectuarea unori sarcini de rutină, atunci este timpul să vizitezi un medic.

Erupții cutanate

Pielea îți dezvăluie starea generală de sănătate. În acest punct trebuie să știi efectul virusului HIV este, de asemenea, vizibil pe piele sub forma unor erupții cutanate cu mâncărimi.

Dacă ai probleme cu somnul, dacă nu îți găsești o poziție potrivită și ai probleme de respirație, dacă transpiri indiferent de temperatură, atunci ar trebui să consulți un medic.

Acestea sunt principalele simptome ale unei persoane infectate cu HIV. Daca aceste simptome persistă pe o lungă perioadă de timp, este foarte important să consulți un doctor, pentru binele tău.

Distribuie și prietenilor acest articol, ai putea ajuta pe cineva.

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu