Reflexoterapia vindecă de la depresii până la balonări
Reflexoterapia este o metodă ce implică stimularea, masarea și aplicarea unei presiuni la nivelul anumite puncte ale mâinilor sau picioarelor cu scopul de a reduce durerea din alte părți ale corpului. Reflexoterapia este folosită în medicina clasică în scop de diagnosticare și în scop terapeutic.
Masajul punctului reflex decongestionează musculatura, stimuleaza circulația sângelui în organul respectiv și determină eliminarea deșeurilor. Masarea zonelor reflexogene pe parcursul a mai multor ședințe implică fisurarea cristalelor de toxine, a depunerilor pe care circulația sanguină le va trimite spre organele de eliminare, îmbunătățind starea de sănătate.
De obicei, chiar și în cazuri disperate, după 3 luni apar semne încurajatoare, iar vindecarea completă apare după un an de tratament. În cazuri mai puțin grave, după 2-3 ședințe de masaj, se simte o revigorare, iar vindecarea se obține după câteva săptămâni.
Masajul reflexogen este un remediu eficient în peste 200 de boli:
- amețeli
- anemie
- arsuri la stomac
- artrite și artroze
- balonare
- cistită
- coxartroză
- discopatie
- dureri abdominale, de brațe, de cap, de ceafă, de ovare, de spate, ale articulațiilor
- hipertensiune
- insuficiență circulatorie
- lipsa calciului
- scolioză
- spondiloză cervicală
- tulburări de echilibru, hepatice, cardiac etc.
Reflexoterapia este recomandată și celor care suferă de insomnii, depresii, afecţiuni ale coloanei vertebrale, ale vezicii biliare, boli digestive, crampe sau cârcei. Nu este indicată femeilor însărcinate, celor cu ulcer varicos sau afecţiuni renale severe.
Scurt istoric
Originea reflexoterapiei este nu se știe exact care este, dar se știe cu singuranță că datează de acum 5000 de ani din China antică. Istoria spune că reflexoterapia s-a practicat și în Egiptul antic (oamenii de știință au găsit o imagine egipteană ce ilustra un om ce masa piciorul altei persoane). De asemenea, reflexoterapia s-a mai practicat în Persia sau Japonia, în India și în anumite părți ale Africii. În vest, primul care a clasificat suprafața corpului în zone de comunicare, a fost ORL-istul American Dr. William Fitzgerald. El a grupat aceste zone în funcție de traseul pe care curge fluxul de energie al unei persoane. Zonele se termină în mâini și picioare.
Și în România s-a extins foarte mult acest domeniu. Numeroase clinici, dar și terapeuți particulari practică acest tip de terapie, având foarte mare succes și mare căutare.
Cât costă un tratament ?
O ședință de reflexoterapie pornește de la 20 lei pentru o ședință de 30 de minute și poate ajunge la 50 de lei/ ședința de 60 de minute. Un abonament pentru 12 ședințe de 30 de minute costă în jur de 330 de lei, iar pentru 12 ședințe de 60 de minute – 550 lei.
Cei interesați de reflexoterapie pot urma cursuri de specializare, împărțite pe 3 module. Primele două costă 800 de lei fiecare, cel de-al treilea având prețul de 1.050 de lei. În aceste prețuri sunt incluse și taxele către Ministerul Muncii, examenele și certificatele eliberate de către instituția de resort. După fiecare modul se susține un examen în urma căruia se obține un Certificat De Absolvire, eliberat de Ministerul Muncii Solidarității Sociale și Familiei și Ministerul Educației Cercetării și Tineretului în care sunt înscrise competențele specifice.
Comenteză pe Facebook