Ozonoterapia – cel mai eficient tratament al bolilor reumatice

Peste 30% din populația adultă a Europei suferă de boli reumatice, care sunt  cele mai frecvente boli cronice întâlnite pe continent, conform unui studiu realizat de Organizația Mondială a Sănătății. Nici în România statisticiile nu sunt mai îmbucurătoare, deoarece aproape 20% din totalul consultațiilor din medicină primară sunt generate de bolile reumatice.

Ozonoterapia este un tratament revoluționar, cunoscut pentru minunatele efecte de vindecare a numeroase boli precum afecțiuni reumatice, artroze, lombosciatică, dar și pentru încetinirea procesului de îmbătrânire, fiind folosită cu succes de peste 40 de ani, în țări precum SUA, Canada, Germania, Rusia, Ucraina, Suedia, Italia, Spania, Brazilia, Cuba, Mexic.

Ozonul a fost descoperit în 1840, de Schonbein, și a fost folosit timp de 160 ani pentru purificarea apei și tratarea pacienților. De la începutul secolului al XX-lea orașe mari din Europa au folosit ozonul pentru a purifica rezervele de apa. Acest tratament minune este folosit de numeroase vedete internaționale precum actrița Sharon Stone, pilotul de formula I Rubens Barrichelo, Regina Elisabeta II a Marii Britanii, fotbalistul Zinedine Zidane și membrii trupei Rolling Stones.

“Orice țesut vătămat prezintă o oxigenare slabă. Cu ajutorul tratamentului de ozonoterapie, bazat pe un amestec de oxigen și ozon, țesutului i se oferă, la nivel celular, elementul vital, esențial pentru reparație și revenire la starea de normalitate, de sănătate. Trebuie menționat faptul că acest tip de terapie poate fi aplicat cu succes în tratamentul oricărui sindrom dureros. Terapia oxigen – ozon nu generează alergii sau intoleranțe și nu are reacții adverse”, spune Dr. Hâncu Iurie, medic spercialist Ortopedie la Centrului Medical Focus.

Cum acționează ozonoterapia în cazul bolilor reumatice?

În tratarea afectiunilor reumatice sunt folosite principalele proprietăți ale ozonului: antivirală, antiinflamatorie și imunomodulatorie, de reglare sistemică a homeostaziei în organism și optimizarea functiiilor organelor și sistemelor de organe. Cu ajutorul acestui tip de tratament, bazat pe un amestec de oxigen și ozon, are loc stimularea regenerării organice la nivel celular, procedură ce se realizează din interior spre exterior. Totodată are loc eliminarea toxinelor acumulate în interiorul corpului, reducerea inflamațiilor, reglarea PH-ul și îmbunătățirea circulației sângelui.

În cazul afecţiunilor reumatologice, precum artroze (coxartroze, gonartroze, spondiloartroze, artroze ale articulațiilor mici), discopatii, hernia de disc vertebral, afecțiuni inflamatorii ale articulațiilor, tendinite, bursite, fibromialgii sau contracturi musculare eficiența terapeutică ridicată se datorează acțiunii antiinflamatorii, antialgice, miorelaxante, condroprotectoare și de refacere a funcției articulare și acțiunii reparatorie asupra terminațiilor nervoase periferice.

Ozonoterapia acționează perfect asupra cauzelor afecţiunilor reumatice. Printre principalele efecte benefice ale ozonului se numără: oxigenarea masivă a țesuturilor afectate de inflamație și durere, intensificarea circulației sangvine și eliminarea reziduurilor metabolice și a toxinelor din articulațiile aflate în suferință, blocarea secreției substanțelor care autoîntrețin inflamația și durera, acțiune imunomodulatorie asupra întregului organism, stimularea mecanismelor reparatorii în organism, acțiune miorelaxantă și prin aceasta creșterea mobilității articulare și ameliorarea funcției lor.

Cum este administrată ozonoterapia?

Toate metodele de tratament cu ozon sunt efectuate conform unor protocoale de lucru stabilite de Societăţiile de Ozonoterapie și sunt incluse în soft-ul de lucru al Generatorului de ozon, fapt care exclude posibilitate unor erori de dozare a ozonului.

Ozonul are efect cumulativ care poate fi văzut în timp. Programul terapeutic în tratamentul afecțiunilor reumatismale prin ozonoterapie este extrem de simplu, bine tolerat și în funcție de starea și problemele pacientului constă în: infiltrații locale, infiltrații peri și intra- articulare, infiltrații intramusculare, infiltrații în punctele dureroase și în punctele de acupunctură, insuflații rectale, autohemoterapie.

“Datorită acțiunii sale de ameliorare a metabolismului și de protejare a vaselor sanguine, ozonoterapia este eficientă și recomandată în tratamentul complicațiilor diabetului zaharat, pentru prevenirea și stoparea fenomenelor de îmbătrânire a organismului, pentru creșterea perfomantelor fizice și intelectuale”, explică Dr. Hâncu.

O ședință de ozonoterapie are o durată de 15-20 de minute iar rezultatul diferă de la caz la caz. Este bine ca după terminarea curei de 12 ședințe, pentru menținerea unui efect mai stabil și de durată, pacientul să revină pentru 2-3 ședințe pe lună. Prețul unei ședințe de ozonoterapie este de 50 lei.

 

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu