Medicina tradițională ajută la slăbit

În tratarea obezității, medicina tradițională chinezească MTC (incluzând aici acupunctura și medicina bazată pe plante), sunt mai eficace decât placebo sau schimbarea stilului de viață și la fel de eficace ca medicamentele pentru slăbit, dar cu mai puține efecte adverse, conform unui articol din Obesity Reviews.

Deși medicina tradițională chinezească este folosită frecvent în practica curentă, eficacitatea ei nu a fost cercetată folosind standardele internaționale. Autorii au identificat 96 de studii desfășurate în China, dar și 49 evaluând medicina chineză bazată pe plante în afara acestei țări.

Din analiza datelor,  cercetătorii au ajuns la concluzia că folosirea amestecurilor specifice de plante este la fel de eficientă ca medicamentele anti- obezitate, fenfluramina și metformin. De asemenea, acupunctura a generat o scădere în greutate mai mare decât  modificarea stilului de viață, orlistat sau sibutramină. Folosind MTC se produce o scăderea greutății și a indicelui de masa corporală iar efectele durează mai mult, recăderea fiind mai des întâlnită în cazul folosirii tratamentelor clasice. Efectele adverse sunt de obicei ușoare, cu simptome gastrointestinale sau reacții locale la nivelul pielii.

Descoperirile indică eficacitatea și tolerabilitatea MTC , în viitor se poate încerca o abordare în care să fie combinate principiile medicinii vestice cu cea chineză pentru controlul și prevenirea diabetului și obezității.

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu