Mare descoperire științifică: vaccinul antidiabetic!
În Statele Unite, peste 1,25 de milioane de oameni suferă de diabet de tip 1. Din acest motiv, autoritățile de la Washington au decis să investească în dezvoltarea unui vaccin împotriva acestei maladii. Ca bază a fost luat un vaccin, care acum 100 de ani, era utilizat în prevenirea tuberculozei, mai exact împotriva bacilului Calmette-Guerin, și care a arătat că poate fi eficient și în prevenirea diabetului zaharat. Acum, vaccinul este folosit în tratamentul cancerului vezicii urinare și este considerat unul sigur, scrie Home Remiedies House.
Anunțul oficial despre lansarea vaccinului antidiabet a fost făcut recent, la cea de-a 75-a sesiune științifică a Asociației Americane de Luptă cu Diabetul. Agenția americană pentru siguranța alimentelor și medicamentelor (FDA) va testa vaccinul pe 150 de pacienți aflați în stadiu avansat al diabetului zaharat de tip 1.
Se știe că organismul persoanelor bolnave de diabet zaharat de tip 1 nu produce insulină, ca urmare a distrugerii de către propriul sistem imun a ceulelor producătoare de insulină. Celulele T sunt cele care creează dereglări ale pancreasului, mai ales în zonele producătoare de insulină. Vaccinul acționează asupra acestor celule, eliminându-le.
Cercetătorii au observat o creștere a nivelului factorului de necroză cerebrală la pacienții cărora li s-a injectat vaccinul antidiabetic. Acest factor distruge celulele T, care împiedică producerea de insulină.
Mai mult, experimentul a arătat că organismul câtorva dintre pacienți a început să secrete din nou insulină de sine stătător. Dr. Denise Faustman, directorul Spitalului General și Laboratorului de Imunologie din Massachusetts, Boston, s-a arătat încântată de rezutatele pe care le-a dat vaccinul BCG.
,,În faza I (preliminară) a studiului s-a demonstrat statistic că organismul răspunde la vaccinul BCG. Scopul nostru final este să obținem un efect terapeutic de durată. Vom lucra în continuare cu bolnavii de diabet de tip 1. Acesta nu este un studiu de prevenție, noi încercăm să creăm niște măsuri care să trateze pacienții în stadii avansate ale maladiei,” a declarat Dr. Denise.
Următoarea cercetare va fi efectuată în același format, ca și cea menționată anterior, pe bolnavi cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani. Acestora li se va administra vaccinul de două ori, într-o perioadă de 2 săptămâni, apoi o dată pe an, timp de 4 ani.
Jurnalul Diabetes Care a publicat rezultatele studiului precedent, care analizează efectele bacilului Calmette-Guerin (BCG) asupra copiilor cu diabet, la vârsta cuprinsă între 5 și 18 ani. Vaccinul nu păstrează funcția celuelor beta pancreatice și nici nu crește rata de remisie la copii.
Comenteză pe Facebook