Întărește-ți sistemul imunitar cu ajutorul alimentației

Alimentația corectă previne îmbolnăvirea și grăbește procesul de refacere a organismului în perioada de convalescență.

Ai surprins numeroase persoane strănutând în metrou, tușind în cafenea, colegii de muncă continuă să vină răciți la birou, iar copiii vin acasă cu diferite boli contagioase în timp ce tu te întrebi zilnic cum îți poți menține sănătatea în aceste condiții. La prima vedere ai putea crede că bolile de sezon au scăpat de sub control și se va întâmpla să te îmbolnăvești și tu. Însă, organismul tău are mai multă putere decât crezi.

Află cum poți avea un sistem imunitar puternic ce te ajută să lupți cu diverși agenți patogeni

Sistemul imunitar acționează în mod incredibil, bacteriile din intestin fiind capabile să lupte constant împotriva virusurilor atunci când sunt hrănite corespunzător. Iar în cazul în care se întâmplă să te îmbolnăvești, anumite alimente te pot ajuta să îți revii mai repede.

Pentru ca bacteriile din organism să lupte cu toate tipurile de virusuri și infecții este important ca alimentația ta să includă cereale integrale bogate în fibre și să păstrezi o dietă echilibrată care să includă prebiotice și probiotice.

Prebioticele sunt o formă de fibre semi-digerabile ce hrănesc virușii buni și este necesar consumul a două-trei porții pe zi.

Cele mai bune surse de alimente integrale prebiotice sunt:

– legumele precum sparanghelul, usturoiul, prazul și ceapă

– carbohidrații precum orz, fasole, ovăz, secară, quinoa, grâu și cartofi

– fructele precum merele, bananele, fructele de pădure, citricele și kiwi

– grăsimi din semințele de chia și de in

Probioticele, bacteriile în sine, ajută organismul să rămână sănătos și să se refacă rapid după boală. Consumă una-două porții de alimente bogate în probiotice dacă ești sănătos și mărește cantitatea atunci când încerci să previ sau să tratezi o afecțiune medicală.

Cele mai bune surse de alimente integrale probiotice sunt:

– lactatele precum iaurtul, brânza și chefirul

– legumele fermentate precum murăturile

– soia fermentata precum tofu

– sosul de soia și vinul

Iar dacă deja te-ai ales cu o răceală comună, grăbește procesul de vindecare și scapă de senzațiile neplăcute de slăbiciune consumând următoarele alimente:

– Usturoi deoarece acționează ca un antibiotic ce luptă împotriva infecțiilor, pe lângă faptul că luptă împotriva cancerului și a bolilor de inimă

– Supa de pui deoarece conține fluide și electroliți cu proprietăți anti-inflamatorii.

– Ceai verde deoarece stimulează producerea de anticorpi.

– Miere deoarece are proprietăți antibacteriene, antimicrobiene și inhibă tusea.

– Boabe de soc deoarece au proprietăți antivirale și conțin fitonutrienți. Extractul din boabe de soc reduce durata răceli și infecțiile tractului respirator.

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu