Greutatea la pacienţii cu diabet de tip 2 şi disfuncţiile sexuale

Scăderea în greutate, chiar şi moderată, poate îmbunătăţi funcţiile erectile şi apetitul sexual la pacienţii obezi care au diabet de tip 2. De asemenea, slăbitul îi poate ajuta pe aceştia şi la rezolvarea afecţiunilor tractului urinar, se arată într-un studiu recent publicat în “The Journal of Sexual Medicine”.

Pacienţii participanţi la cercetare au primit o dietă săracă în calorii dar bogată în proteine şi carbohidraţi, al cărei aport caloric zilnic nu a depăşit 600 de calorii. Rezultatele au fost cele scontate: s-a constatat că, după numai 8 săptămâni, şi în cazul unei modeste scăderi în greutate (aproximativ 5% din masa corporală) performanţele sexuale s-au îmbunătăţit, iar problemele urinare s-au ameliorat. Îmbunătăţirea în cazul celor bolnavi de diabet de tip 2 a continuat chiar şi în cea de-a douăsprezecea săptămână a studiului.

“Rezultatele cercetării noastre vin să demonstreze că nu doar disfuncţiile erectile, ci şi anumite probleme ale tractului urinar sau diverse pericole cardiace pot fi rezolvate chiar şi în urma unei modeste scăderi în greutate. Important este ca dieta urmată să fie calitativă din punct de vedere nutriţional”, este concluzia specialiştilor.

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu