Dieta de purgare de trei zile
Dietele de purgare sunt de scurtă durată şi ajută corpul să se debaraseze de reziduurile proprii şi de toxinele din mediu. În dieta de purgare nu se regăsesc feluri de mâncare complicate, care supraîncarcă sistemul digestiv, ci mai degrabă alimente crude.
Astfel de diete sunt folosite cu precădere de către naturopaţi, mai ales în cazul îmbolnăvirilor acute – răceli, gripă, bronşită, gastroenterită (în acest caz crudităţile se înlocuiesc cu supe şi legume fierte în aburi) şi în boli inflamatorii, cum ar fi erupţiile cutanate.
Variaţiile individuale trebuie să fie stabilite de naturopat, aşa că ideal ar fi ca, înainte de a începe o dietă de purgare, să apelaţi la ajutorul unui specialist în medicină naturistă. Unele diete sunt nepotrivite pentru copii, vârstnici sau persoane cu sănătate precară.
Iată un exemplu de dietă de purgare de trei zile, care poate fi urmată numai de către persoanele sănătoase şi numai după ce au primit sfatul unui medic.
Ziua întâi
Consumaţi numai sucuri naturale din fructe sau legume. Folosiţi sucuri proaspăt extrase sau suc de mere, pere, struguri ori ananas la cutie ori la sticlă, neîndulcit (diluat pe jumătate cu apă). Beţi câte un pahar de 4-5 ori pe zi. Între ele beţi apă plată sau apă fiartă, în care puneţi o linguriţă de suc de lămâie sau de oţet de mere şi de miere.
Ziua a doua
La trezire şi la culcare sau între mese beţi suc de fructe sau ceai de plante (tei, mentă, muşeţel). La masă mâncaţi fructe crude (struguri, pere, piersici, pepene galben, portocale). Le puteţi rade sau tăia bucăţi şi amesteca. Beţi câtă apă doriţi.
Ziua a treia
Mic dejun: fructe proaspete sau fierte şi pasate, amestecate cu iaurt proaspăt din lapte de capră sau de oaie.
Prânz: salată din legume cu frunze şi rădăcinoase date prin răzătoare, cu stafide şi seminţe de floarea soarelui; la desert, fructe proaspete.
Cină: supă de legume sau legume fierte în aburi, condimentate cu sos de soia.
Comenteză pe Facebook