Ce probleme aduc cu sine avorturile numeroase

Femeile care au suferit 3 sau mai multe avorturi au un risc crescut pentru unele evenimente negative legate de sarcină cum ar fi  nașterea prematură sau a unui nou născut cu greutate mică, conform rezultatelor unui studiu desfășurat în Finlanda. Riscul este mic după unul sau două avorturi și femeile nu ar trebui să fie foarte îngrijorate.

Specialiștii au luat în considerare ceilalți factori asociați cu problemele la naștere cum ar fi statutul social și economic, fumatul, alte afecțiuni ale mamei și au ajuns la concluzia că femeile care au avut mai mult de 3 avorturi înainte de prima sarcină au un risc crescut cu 35 % de a naște prematur (înainte de 37 de săptămâni) și mai mare cu 125 % de a avea un copil cu greutate foarte mică la naștere.

Ținând cont de numărul mare de avorturi efectuate anual chiar și o mică creștere a riscurilor asociate sarcinii ar putea avea implicații semnificative de sănătate publică. Medicii care au în grijă gravida trebuie să cunoască potențialele riscuri ale avorturilor precedente suferite de aceasta.

Autorii sugerează ca educația sexuală să conțină informații despre pericolele avortului asupra sănătății  chiar asupra viitorilor copii.

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu