Ce pericole ascund suplimentele alimentare

Deși în fiecare zi ni se recomandă tot felul de suplimente alimentare, fie pentru a ne îmbunătăți imunitatea, fie pentru a alunga stresul sau pentru a slăbi, administrate greşit, acestea pot agrava starea de sănătate.
Aparent le luăm pentru a ne stimula capacitățile fizice sau intelectuale, dar ele de fapt, luate necorespunzător (de cele mai multe ori în exces), accentuează starea de oboseală, contribuie la demineralizarea oaselor şi chiar la scăderea memoriei.

În urma unui studiu care a fost publicat în 2016,  aflăm că oamenii de știință americani au ajuns la concluzia că suplimentele alimentare pot face mai mult rău decât bine. Specialiștii au depistat un număr alarmant de produse ale căror etichete conțineau informații insuficiente, punând astfel în pericol starea de sănătate a oamenilor, în cazul în care suplimentele alimentare nu sunt consumate corect.

Pentru a nu pica în capcana producătorilor de suplimente alimentare, potrivit cărora nu există cine știe ce contraindicații ale acestor produse, ci doar efecte miraculoase, am decis să facem o listă cu cele mai cumpărate suplimente de către români și să vedem cum contribuie acestea la menținerea unei vieți sănătoase.

Așa cum majoritatea consumatorilor de suplimente nu au studii medicale, am considerat necesar să prezentăm poziția producătorilor (prezentată în prospectul medical – indicații și contraindicații), iar pe de altă parte, părerea specialiștilor DoctorAS vizavi de aceste produse.

Este evident că dacă orice supliment alimentar și-ar face efectul (așa cum este indicat în prospect) nu am mai avea oameni obosiți, stresați, obezi sau cu probleme digestive. Nu ar mai fi nevoie nici să mergem la doctor, dar așa cum acest lucru nu se întâmplă, vom cere părerea specialiștilor pentru fiecare produs în parte pentru a vedea în ce condiții fac bine și dacă în general fac vreun bine organismului atâta timp cât avem o alimentație dezechilibrată.

Deoarece gama suplimentelor alimentare este foarte mare, ne-am oprit la patru categorii mari:

  1. suplimentele alimentare energizante
  2. suplimentele pentru memorie
  3. suplimente pentru mărirea capacităților intelectuale și pentru sănătatea sistemului nervos
  4. suplimentele pentru detoxifiere.

Pentru fiecare categorie am ales câte două produse (cele care au beneficiat de-a lungul timpului de cea mai multă reclamă).
Mâine, vă vom prezenta marile pericole care ne pândesc luând suplimente alimentare după ureche.

CITIȚI ȘI: Pericolele suplimentelor alimentare pentru slăbit 

 

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu