Cât de periculoase sunt tocmai infecțiile care pot fi tratate

La nivel mondial, din cele două milioane de cazuri de cancer înregistrate, unul din șase sunt cauzate de infecţii care sunt tratabile sau evitabile, potrivit unui studiu publicat de revista medicală britanică, The Lancet Infectious Diseases.

O echipă de cercetători de la Centrul Internaţional de Cercetări asupra Cancerului (CIRC) din Lyon, Franţa, a analizat incidenţa a 27 de tipuri de cancer în 184 de ţări şi a descoperit că există patru infecţii principale care provoacă apariţia acestor tumori.

Virusurile hepatitei B şi C, virusul papilomului uman şi bacteria Helicobacter pylori s-au aflat la originea a 1,9 milioane de cazuri de cancer de col uterin, cancer intestinal şi cancer hepatic.

Cercetătorul Martyn Plummer, care a condus studiul, a subliniat importanţa pe care o va avea în viitor prevenirea acestor virusuri în evitarea cancerului. Infecţiile cauzate de unele virusuri, bacterii şi paraziţi se numără printre cele mai importante cauze de cancer şi pot fi prevenite, a explicat Plummer. În acest sens, a amintit că există deja vaccinuri pentru virusul hepatitei B şi virusul papilomului uman şi că bacteria Helicobacter pylori poate fi eliminată cu antibiotice.

Majoritatea cazurilor de cancer de origine infecţioasă se înregistrează în ţări mai slab dezvoltate, precum cele din sud-estul Asiei, unde s-au consemnat 22,9% din cazuri, faţă de 7,4% în Marea Britanie. Aproape o treime dintre pacienţii supuşi acestui studiu aveau mai puţin de 50 de ani.

La femei, cancerul de col uterin a reprezentat jumătate din totalul cancerelor de origine infecţioasă, în timp ce la bărbaţi, cancerele provocate de infecţii au afectat în special ficatul, stomacul şi colonul.

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu