Care este cea mai bună apă pentru bebeluşi

La solicitarea mai multor cititoare, prezentăm astăzi câteva exemple de tipuri de apă ce pot fi folosite pentru consumul bebeluşilor. Nu mai insistăm asupra importanţei pe care apa o are în viaţa noastră, cu atât mai mult pentru cei mici. Pentru că nitriţii şi nitraţii sunt extrem de toxici, putând cauza chiar decesul bebeluşilor, este nevoie ca mamele să fie sigure de apa pe care o folosesc. Mă refer aici şi la apa de băut, dar şi la cea cu care se face baie copilului. Fiertul apei, deşi sigur, are particularităţile specifice şi nu garantează calitatea sută la sută.
Cum pentru sugari, apa din comerţ nu reprezintă o sursă chiar bună şi sigură, pe piaţă au apărut produse care fie purifică apa, fie o transformă într-una sigură. DoctorAS vă prezintă câteva recomandări.

Atenţie! Nu fierbeţi niciodată apa plată, luată din comerţ, pentru prepararea lăpticului sau a consumului direct al bebeluşilor. Fiartă, apa plată concentrează cantitatea de minerale şi exista riscul de blocaj al rinichilor bebeluşului. La fel, cu apa minerală. Din cauza cantitatilor de minerale nu e indicat sa foloseşti orice apă minerală pentru prepararea lăpticului.

Din păcate, în România calitatea apei lasă de dorit. Am aflat, de pe VerticalNews, care sunt valorile nitriţilor şi nitraţilor din apa plată a tutoror producătorilor din România şi care se comercializează la noi. Rezultatele, aici. De asemenea, tot pe VerticalNews am citit şi de ce nu mai pot bea românii liniştiţi apa de la robinet. Ion Iliescu răspundea la această problemă

Osmoza inversă, cel mai utilizat proces de purificare a apei

Cele mai utilizate sisteme pentru purificarea apei de la robinet sunt aparatele care procesează apa prin osmoză inversă. Apa este preluată din sistemul de alimentare şi este trecută la o presiune foarte mare prin mai multe filtre. Acestea conţin membrane care opresc 99 la sută din săruri şi substanţele dizolvate, inclusiv bacterii şi virusuri, producând a apă pură, demineralizată, deionizată şi sterilă.

Aşadar, ca principal avantaj reţinem că acest sistem este extrem de sigur şi cu extrem de mici şanse de accident.

Din păcate, acest tratament de filtrare al apei elimină şi alţi compuşi organici conţinuţi de apă, astfel că suntem privaţi de mineralele şi celelalte componente benefice din apă. Un alt dezavantaj prezentat de acest sistem de purificare prin osmoză inversă este reprezentat de costuri. Un sistem cu adevărat performant costă de la 500 de euro în sus. Atenţie la falsuri sau la produse similare care însă nu oferă rezultatul dorit, dimpotrivă. Bineînţeles, preţul mult mai mic, tentează. Aşadar, nu vă jucaţi.

Apa Kangen-adevărata apă vie?

Un alt tip de apă (rezultată tot în urma unei purificări mecanice), care este extrem de utilizată în ţările civilizate, este apa Kangen. Sistemele de producere a acestei ape, care oferă lichidului esenţial toate proprietăţile primare-îmbunătăţite, sunt rare pe piaţa noastră, iar preţul de achiziţie ar putea fi prohibitiv.

Pe scurt, apa Kangen este o apă, care prin transformarea în filtru devine vie, spală toxinele, are un puternic rol antioxidant, deoarece conţine hidrogen activ. Mult lăudatul sistem, de origine japoneză,  produce o apă alcalină, ionizată, restructurată, cu mult hidrogen activ, foarte benefică pentru păstrarea şi ameliorarea sănătăţii. Cei care vând sistemul sunt neîntrecuţi în a lăuda performanţele pe care consumatorii de apă Kangen le obţin după băutul acestui lichid. Minte de savant, recorduri atletice de nebănuit, vitalitate nemaipomenită. E, de fapt, un adevărat miracol, un concept terapeutic, ce poate vindeca cu destulă lejeritate chiar şi cele mai grave forme de cancer. Esenţa acestei ape Kangen este Himalaya, acolo unde viaţa e mai aproape de Dumnezeu.

Revenind cu picioarele pe pământ, trebuie să spun că aceste sisteme nu se găsesc direct în România, ci pot fi procurate doar cu comandă fermă din Germania. De asemenea, preţul de minimum 2.500 de euro poate descuraja orice român.

Alte recomandări privind consumul de apă pentru bebeluşi

Din studii, dar şi din ceea ce recomandă mămicile, cele mai folosite mărci de apă-care se găsesc pe piaţa românească– sunt Dorna-Izvorul Alb şi Bucovina, iar cele mai detestabile Zizin şi Borsec (aceasta nu pentru că ar fi impure, ci din cauza multor minerale care fac rău bebeluşilor).

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Comentarii

  1. Marolucaru Mihaela
    Răspunde

    Ce riscuri poate avea bebelusul meu daca ia-m dat apa plata fiarta timp de doua luni .Va rog sa-mi raspundeti sant foarte angrijorata si daca pot continua cu apa plata Acua bine anteles ne fiarta

Postează un comentariu