Beneficiile pe care le dobândești consumând două ouă pe zi.

 

Proprietățile benefice ale ouălelor de găină se află constant sub control. Oamenii  consumă de multă vreme acest produs care acum este dovedit a fi unic în compoziția sa, în diferite feluri. Privește rezultatele unor studii recente  asupra beneficiilor ouălelor de găină. Studiile au arătat că porția optimă este cea de 2-3 ouă pe zi.

Începi să pierzi din greutate

Cercetătorii din SUA au ajuns la concluzia că dacă combini o dietă cu o mică parte de calorii din ouă de găină la micul dejun, vei pierde din kilogramele nedorite de două ori mai repede.  Un asemenea mic dejun îți va oferi o mai mare sațietate, iar astfel  cantitatea de alimente consumate per total în timpul zilei va scădea.

Vitamina D ajută la aborbția calciului

Dacă oferi cuiva să manânce o lingură plină cu ulei de pește sau să mănânce un ou fiert, majoritatea vor alege a doua variantă. Mai ales când știi că aceeași cantitate de vitamina D se află în ambele opțiuni. De asemenea, cercetătorii au găsit o cale de a crește cantitatea de viatmina D în ouă prin hrănirea găinilor cu alimente îmbunătățite în acest scop. Vitamina D ajută la absorbția calciului, și întărește oasele și dinții.

Creierul tău este sub protecția colinei

Fosfolipidele care permit comunicarea normală a celulelor creierului sunt compuse din colină. Este dovedit medical că această vitamină este cea mai importantă pentru materia cenușie. Dacă mănânci 2 ouă pe zi, corpul tău primește sufcient din acest nutrient. Lipsa de colină poate duce la reducerea memoriei.

Încetinește procesul de îmbătrânire

Acesta este rezultatul unei cercetări din Olanda.  La 87 % din  femei cu vârsta cuprinsă între 35 și 40 de ani, s-a dovedit reducerea ridurilor și a petelor.  La bărbați, ridurile din jurul ochilor au fost vizibil reduse.

Bun aliat în sarcină

Vitamina B joacă un rol important în formarea hormonilor sexuali. Vitamina B9 este cunoscută și sub denumirea de acid folic.  Aceasta ajută la formarea celulelor roșii și a tubului neural, deci reduce riscul de retardare mintală. Oul de găină conține 7 micrograme din această vitamină.

Vederea este îmbunătățită datorită luteinei

Noi cerecetări arată că ouăle de găină sunt pline de luteină. Această substanță este responsabilă pentru o vedere mai clară și mai limpede.  Lipsa de luteină poate cauza reducerea vederii.

Complexul de vitamina B protejează pielea, părul și ficatul

Biotina, vitamina B 12 și anumite proteine sunt cruciale pentru întărirea părului și a pielii. Fosfolipidele găsite în ouăle de găină ajută la eliminarea toxinelor din ficat.

Reduce riscul de cancer

Colina, care este esențială pentru creier, reduce de asemenea, riscul de cancer. Conform cu rezultatele unui studiu, femeile care includ în dieta zilnică ouă, au cu 15% mai puține șanse de a face cancer la sân.

Reduce riscul de boli cardiovasculare

Conform studiilor colesterolul găsit în ouă este echilibrat cu fosfatide, astfel că nu este atât de dăunător pentru sănătate. De asemenea, reduce producția de colesterol în corp. În plus, ouăle conțin acizi grași omega 3 care scad trigliceridele din sânge.

 

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu